Alle Lord of the Rings-films op basis van IMDb

Ben jij een fantasy fan, dan gaat er waarschijnlijk niets boven de verhalen rondom Midden-Aarde. Ook als jij niet per se groot fan bent van tovenaars, trollen, elven en orks, is de kans groot dat jij ooit de Lord of the Rings films hebt gezien. Deze films zijn nou eenmaal legendarisch en hebben miljoenen kijkers vermaakt. Dit is de volgorde van de drie films op basis van hun cijfer op IMDb.

3. Lord of the Rings: The Two Towers

Waar het eerste deel van de Lord of the Rings films vooral focust op het begin van de reis, is het Genootschap van de Ring in deel 2 overal en nergens verspreid. Frodo en Sam krijgen te maken met Gollum, die uit is op de ring die Frodo nog steeds bij zich draagt. Tevens barst er een grote strijd uit bij de stad Helmsdeep. Deze gigantische stad wordt door een leger van orks belaagd. Bovendien krijgen we in dit deel te zien wat er met Gandalf is gebeurd en komen de duistere Nazgul uitgebreid aan bod.

IMDb-score: 8.7

 

2. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

We ontmoeten Frodo, Sam, Pepijn en Merijn, vier Hobbits die tegen wil en dank worden opgejaagd door strijdkrachten van de duistere heerser Sauron. Alles draait om een ring die Frodo in zijn bezit heeft en die hij in de ‘Doemberg’. Hij krijgt hulp van de tovenaar Gandalf en een speciaal genootschap dat wordt samengesteld, bestaande uit onder andere een elf en een dwerg. In dit deel maakten we voor het eerst kennis met het weidse en prachtige Midden-Aarde, voor een groot deel opgenomen in Nieuw-Zeeland. Met een heftig slot en perfecte special-effects is ook deel één van de Lord of the Rings films onmisbaar.

IMDb-score: 8.8

 

3. Lord of the Rings: The Return of the King

Je ziet het niet vaak, maar in het geval van de Lord of the Rings films krijgt het derde deel de hoogste IMDb score. Aragorn wordt koning (vandaar de titel), Minas Tirith wordt aangevallen door het leger van Sauron, en Frodo en Sam komen steeds dichter en dichter bij de Doemsberg. Leuk – en indrukwekkend – detail: in 2004 won (!) Lord of the Rings: The Fellowship of the RIng maar liefst 11 Oscars.

IMDb-score: 8.9

 

Check ook alle Harry Potter films op IMDb volgorde.