Een all-black outfit kan altijd

De één is er een uitgesproken fan van en de ander vindt het helemaal niks. Natuurlijk staat een all black outfit de één ook beter dan de ander, niet iedereen kan een all black outfit rocken. Je moet wel opletten dat het niet saai wordt. Hiervoor zijn een aantal makkelijke tips. Allereerst is het een goed idee om je schoenen opvallend te laten zijn. Zeker bij een all black outfit mogen schoenen een statement piece zijn. Daarnaast zijn accessoires extra belangrijk om een extra tintje aan je outfit te geven en te voorkomen dat het eentonig wordt.

Een formele all black outfit

Een volledig zwarte kostuum is een hele stijlvolle manier om op te vallen tussen andere chique geklede mannen. Het is belangrijk om alles goed op elkaar af te stemmen en ook de pasvorm is van groot belang. Ga voor een basic zwarte pantalon en bijpassende colbert. Combineer dit met een zwart overhemd en eventueel een stropdas, het liefst in een iets andere tint dan het overhemd. Zwarte nette schoenen zoals brogues of derby’s maken de look helemaal af.

all black outfit MAN MAN
Foto via: Instagram Oliver Cheshire

Smart casual

Ook een pak in een iets minder chique omgeving kan heel goed in het zwart. Dit laat veel ruimte open voor mooie accessoires, zoals een horloge of een ring. Tijdens de wintermaanden is een zwarte coltrui een stijlvolle optie, die net wat meer opvalt dan een overhemd. In de zomer is dit uiteraard wat te warm en zal het ook wat vreemde blikken opleveren. In dat geval kan je beter gaan voor een zwart T-shirt. Je kunt zowel kiezen voor een pantalon als zwarte jeans. Om de look helemaal af te maken kun je chelsea boots rocken, dit geeft je outfit een mannelijk tintje. Een look waarmee je de grens tussen formeel en casual doorbreekt.

all black outfit MAN MAN
Foto via: Instagram Sandro

Rock ’n roll

Misschien wel één van meest iconische all black outfits die er is: een hoodie met een leather jacket. Dit is een look die één en al mannelijkheid uitstraalt en je verzekert van bewonderende blikken. Als je het goed doet natuurlijk. Ga voor een zwarte jeans, eventueel een ripped variant. Met een biker jacket en chelsea boots geef je een stijlvolle

all black outfit MAN MAN
Foto via: Instagram Magic Fox

All black in de zomer

In de zomer draag je over het algemeen minder kleren dan in de winter. Dit maakt de keus ook wat makkelijker. Een jeans, T-shirt, schoenen en indien nodig een jacket. Vooral in de warme zomerdagen kan je goed spelen met de lengte van je broek. Ga voor een afgesneden broek of rol je broekspijpen een aantal keer om.

all black MAN MAN
Foto via: Instagram Erik Forsgren

Dit is een stijl die nooit uit de mode zal raken, net zoals een aantal tijdloze items.