Ook wij mannen hebben in ons leven een aantal miskopen gedaan. Aanbiedingen zorgen er soms voor dat je thuis komt met items die je uiteindelijk maar één of twee keer draagt. De volgende tips helpen je om het aantal miskopen te verminderen.

Tijdloze items

Het kopen van tijdloze items is een van de belangrijkste factoren om miskopen de kop in te drukken. Deze items zijn namelijk niet trendgevoelig waardoor ze jaren mee kunnen gaan, mits het niet versleten is. Een leren jas in een donkere kleur is een goede basis van je garderobe. Zwart is de favoriet omdat de kleur erg veelzijdig is en je net dat rauwe randje mee kan geven waar je soms op zoek naar bent. De jas wordt ook met de jaren mooier. De lederen jacket staat immers mannen van alle leeftijden. Een trui in een neutrale kleur zorgt voor eenheid in de outfit, eenvoudig en enorm stijlvol. Maak je outfit af met witte sneakers zodat het geen somber geheel vormt. Daarnaast zijn witte sneakers erg tijdloos en gaan ze lang mee, mits je ze goed onderhoudt.

tijdloze items MAN MAN
Foto via: Instagram MATKOHUD

Let op de gelegenheid

Tijdloze kledingstukken zijn leuk en aardig, maar je moet ze ook vaak kunnen dragen. Niet alle kleren zijn even geschikt voor alle gelegenheden. Je draagt per slot van rekening geen joggingbroek naar een sollicitatiegesprek. Wel zijn er enkele kledingstukken die het grootste gedeelte van je leven gedragen kan worden. Jeans zijn in Nederland alom geaccepteerd en een donkere variant leent zich goed om te combineren. Een hoody in een neutrale kleur zoals grijs zorgt ervoor dat je jouw outfit een streetstyle vleugje krijgt, maar leent zich ook uitermate goed voor een luie zondag op de bank. Combineer beide kledingstukken en trek er een beige trenchcoat over aan om op je vrije dag de stad te verkennen.

miskopen MAN MAN
Foto via: Instagram Stefan John Turner

 

Onderhoud je kleding

Kleding moet tijdloos en stevig zijn. Dit kost over het algemeen dan ook meer geld. De sleutel tot succes: onderhoud. Was je truien op een wolwas en breng je nette broeken naar een stomerij zodat ze over een aantal jaar ook nog mooi zijn. Onderhoud al je lederen producten goed, van schoenen tot tassen. Schoeisel kan je het beste elke twee weken poetsen zodat het leer soepel blijft en niet gaat scheuren. Begin daarom goed en koop reinigingsproducten die gemakkelijk in gebruik zijn en moeiteloos in een tas gestopt kunnen worden als je op reis gaat.

miskopen MAN MAN

Er is een aantal kledingstukken die een mooie plaats in jouw garderobe verdient. Een jacket is daar gelukkig één van en zijn er genoeg varianten aanwezig voor de juiste gelegenheid.