Met deze activiteiten werk je aan een vader-zoonrelatie

Of je je vader nou elke dag spreekt, juist al een periode wat minder ziet of dat dit door de jaren heen nogal is veranderd: hij is waarschijnlijk één van de belangrijkste mensen in je leven. Grote kans dat de jouwe alle 8 kenmerken van een goede vader heeft. Toch kan het zomaar zijn dat jullie band (momenteel) niet zo goed is of jullie elkaar wat minder zien. Met deze 10 vader-zoon activiteiten kun je de band met je vader verbeteren én doe je ook nog eens een leuke activiteit.

 

1. Kijk samen een goede film

Grote kans dat je bepaalde klassiekers voor het eerste met je vader hebt gezien. Scarface, The Godfather, of misschien de Lord of the Rings-films? Door samen naar zo’n echte klassieker te kijken, óf juist een nieuwe film of serie via Netflix te kijken, hebben jullie een chille avond samen. Na afloop kunnen jullie er over doorpraten, genoeg voer voor een goede conversatie.

2. Leen en lees zijn lievelingsboek

Zijn jullie echt totaal geen lezers thuis, dan is misschien niet zo’n goede tip. Maar het kan ook zijn dat jouw vader het liefste in zijn luie stoel zit met een boek. Vraag een keer naar een boek dat hij je aanraadt. Door het boek vervolgens zelf te lezen zal je ongetwijfeld veel te weten komen over je vader. Het is immers één van zijn lievelingsboeken.

3. Maak samen een lange wandeling

Niks zo lekker als een wandeling door de duinen of het bos. Pak de auto met mooi weer, zoek een relaxte wandelroute uit en zorg ervoor dat jullie na afloop ergens een welverdiend biertje kunnen drinken. Tijdens de wandeling worden jullie niet afgeleid en heb je alle tijd om jullie vader-zoon band te versterken.

4. Help je vader met klussen

Je vader zal ongetwijfeld een grote huishoudelijke klus hebben waar jij bij kan helpen. Of het nou gaat om het opruimen van de zolder, iets verven of iets in de tuin: door het samen te doen creëer je de perfecte mogelijkheid om aan jullie band te werken.

5. Neem je vader mee sporten

Of je nu kiest voor een rondje hardlopen, een potje voetbal of misschien een lange fietstocht: door samen actief bezig te zijn werken jullie niet alleen aan jullie band, maar ook aan jullie conditie.

6. Ga samen op een citytrip

Goed, hiervoor moeten jullie wel veel tijd en de nodige kosten uittrekken, maar er gaat natuurlijk niks boven een vette city-trip. Zoek een stad die alles heeft: een mooi, oud stadscentrum, genoeg plekken om lekker te eten en veel bezienswaardigheden.

7. Kijk samen naar een sportwedstrijd

Misschien vind hij het wel heel relaxed en leuk om samen naar een sportwedstrijd te gaan. Die van jullie favoriete voetbalclub bijvoorbeeld, een wedstrijd van een kennis, of misschien een landelijke wedstrijd van een andere sport.

8. Kijk naar oude foto’s van vroeger

Je ouders ken je al je hele leven, al heb je zelf waarschijnlijk niet meer veel herinneringen aan je eerste paar jaren. Je ouders hebben dat echter sowieso. Ga bij hem langs en kijk samen met je vader naar wat oude fotoalbums. Zo raken jullie vanzelf in gesprek over vroeger en komen de herinneringen ongetwijfeld vanzelf.

9. Ga samen (ouderwets) gamen

Spelletjes spelen is iets wat we allemaal wel eens doen. Daag je vader uit voor een potje op de PlayStation en ga daarna een ‘ouderwetser’ spel spelen. Een potje schaak met een glas goede whisky ernaast zal jullie uren zoet houden, maar ook een potje kaarten kan voor plezier zorgen.

10. Ga het water op met je vader

Is het lekker weer? Haal je zwembroek uit de kast en zoek het water op. Of jullie nou gaan zwemmen, kajakken, suppen of ‘gewoon’ een bootje huren om wat te varen: ongetwijfeld zullen jullie een geweldige dag hebben samen.