Het ontstaan van het luxe horlogemerk Richard Mille

Dominique Guenat en Richard Mille stonden in 2001 aan de wieg van een nieuw avontuur. Naast hun liefde voor typische mannelijke producten als mooie auto’s liepen ze al wat jaren rond in de wereld van de uurwerken. Helemaal nieuw terrein was het dus niet en niet veel later besloten ze samen te werken met een van de grote namen in het topsegment van de luxe herenhorloges, namelijk Audemars Piguet.

Het design is opvallend

Het grote voordeel van de heren was dat men heel goed wist hoe men een Richard Mille horloge kon laten opvallen. Geen standaard uiterlijk, maar een mengeling tussen een Formule-1 auto en een luxe uurwerk. Daarnaast is de transparante kast bijna een handelsmerk geworden: je kijkt als het ware naar het interieur van het klokje.

https://www.instagram.com/p/Cb9uM6xMjID/

Het instapmodel is te koop vanaf 75.000 euro

Die unieke look maakt het logisch om er een aardig prijskaartje aan te hangen. Zo mag je een goed gevulde bankrekening hebben met een saldo van minimaal 75.000 euro. Voor minder ga je gewoon geen Richard Mille herenhorloge kunnen kopen. Dat is overigens de prijs voor een basismodel. Leuk natuurlijk, maar niet iets met een oogverblindende wow-factor. Wil je echt iets leuks om indruk mee te maken, zorg dan voor een serieus budget van minimaal 150.000 euro. Dat klinkt als een enorm bedrag, maar ook een prijs van 1 miljoen euro is geen uitzondering.

Waarom is de prijs van een Richard Mille horloge zo hoog?

De verklaring voor de enorme hoge prijzen voor zo’n klokje ligt niet alleen in het uiterlijk of de vormgeving. Ook de keuze van de gebruikte materialen speelt een belangrijke rol. Zo kun je ervan uitgaan dat goud en titanium de hoofdrol spelen. Daarnaast is de toevoeging van carbon geen uitzondering en ook kwarts wordt regelmatig gebruikt. Natuurlijk kan je de vraag stellen waarom men nu kiest voor titanium. De reden is simpel: dankzij dit materiaal kan een Richard Mille klokje krachten tot 10.000G weerstaan.

prijs richard mille horloge

Een ander voordeel is het lage gewicht van de klokjes. Zo weegt de RM-027 Tourbillon slechts 48 gram en is elk horloge met de grootst mogelijke precisie in elkaar gezet. Je koopt dus een stuk vakmanschap zonder weerga. Dat betekent ook dat de horloges bijzonder zeldzaam zijn. In 2018 werden er bijvoorbeeld slechts 4600 geproduceerd. Zoek je dus een bijzonder klokje om een onuitwisbare indruk achter te laten, kies dan voor een Richard Mille.

Veel bekendheden dragen dan ook horloges van dit merk. Zie hieronder een paar klokjes: