5 tips voor meer volume

Tegenwoordig zijn mannen een stuk ijdeler en willen ze meer volume en textuur in het haar. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met vol haar, dat barst van volume. Naarmate de dag vordert zakt het nogal in en begint het al vaak ook al te hangen, tegen je wil in. Je kapsel wordt plat en het lijkt alsof je minder en dunner haar hebt. En daar word je gewoon niet vrolijk van. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om wat meer volume te creëren. Slechts een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kunnen al het verschil maken.

1. Meer volume dankzij föhnen

Gebruik maken van een föhn is de beste manier om je haar te manipuleren en meer volume op te wekken. Op deze manier kan je meer volume geven aan je haar. Het stylen van een kapsel gaat vaak niet alleen over het juiste gebruik van het product maar ook over de voorbereiding met een föhn. Je kan het beste föhnen in de tegengestelde richting waarop je haar natuurlijk groeit en rustig je hand er doorheen te halen. Zo haal je het meeste effect eruit. Pas op: vermijdt intense hitte en houd een beetje afstand tussen de föhn en je kostbare knappe koppie.

2. Optimaal aan haarverzorging doen

Verzorging is essentieel. Het frequent wassen en in conditie houden van je haar is ook erg belangrijk om een ‘natuurlijk’ volume te behouden. Maar was je haar niet elke dag. Dagelijks wassen van je haar verwijdert namelijk oliën in je haar, die zorgen voor de natuurlijke volume van je haar. Dus zoek een goede balans die bij jou past. En let ook goed op welke shampoos en conditioner je onder de douche in je haar smeert. Goedkope conditioner en shampoos bevatten namelijk vaak siliconen die een tegenstrijdige werking hebben, waardoor het dof en vlak wordt.

volume haar

 

3. Inspelen op je eigen haren

Als je dun, lang of juist heel dik haar hebt is de kans groot dat het gaat hangen. Daardoor is het een slim plan om daar bij de kapper op in te spelen. Je wilt een kapsel dat aansluit bij de substantie van je haar. Als je voor een kapsel gaat  waarbij je haar aan de voorkant iets langer is en aan de achterkant korter krijg je een effect. Hier een aantal tips voor haarstijlen die je wellicht zou kunnen overwegen. Wanneer je haar echt heel dik is kun je het altijd laten uitdunnen.

4. Maak gebruik van haarspray

Als je al de bovenstaande tips hebt uitgevoerd, dan is dit de kers op de taart. De bovenstaande tips zorgen voor meer volume en met haarspray zorg je ervoor dat het volume ook langer met je mee gaat. Maar houdt het wel casual, want teveel haarlak ziet er ook voor geen ene meter uit en dan gaat het ook al gauw inzakken. Houd de bus iets op afstand en spray het geleidelijk over je haar. En met deze spray kan je ook alle losse haren die nog niet echt willen meewerken naar de gewenste plek brengen.

 

5. Producten gebruiken

De markt barst van talloze diverse producten om je haar te stylen. Haarsprays, mousses, gel, clay en creams. Veel keuze dus, maar welke draagt bij aan het gewenste volume effect? Crème, clay en mousse zijn sowieso goede opties, maar ga wel voor de juiste vorm, aangezien die ook nog aardig van elkaar kunnen verschillen. Wat je ook kiest, doormiddel van wat haarmousse aan de bovenkant kan je nog wat extra volume bemachtigen. Vermijd ten alle tijden gel-producten die het haar stijf maken.

Missie volbracht? Nice. Hier nog 6 andere tips voor haarstijlen die je als man moet kennen.