Waar komen de opgeschoren herenkapsels vandaan?

Opgeschoren herenkapsels behoren tot de meest populaire mannenkapsels. Deze stijl gaat terug naar ruim een eeuw geleden, vanaf 1900. Het werd oorspronkelijk niet alleen gedragen omdat het fashionable was, maar omdat de barber hiermee kon laten zien hoe bekwaam hij was. Daarnaast zorgde het ook voor een mannelijke look doordat er harde en rechte lijnen ontstaan bij dit kapsel. Bij een opgeschoren kapsel denk je misschien aan makkelijk. Dit blijkt dus niet altijd zo te zijn. Om een perfect opgeschoren kapsel te krijgen dient de kapper wel degelijk over goede skills te beschikken. Deze drie stijlen zijn perfect voor opgeschoren herenkapsels:

Kort naar voren

De eerste stijl is er één waarbij de bovenkant iets langer gelaten wordt en de zijkanten kort zijn geschoren. Het verschil is niet al te groot tussen twee delen. Dat maakt dat er een verschil te zien is maar dat het niet overdreven pompeus is. Het haar wordt hierbij naar voren gedragen dit wordt ook wel ‘Cropped with fringe’ genoemd. Doordat het haar bovenop langer is maar naar voren wordt gedragen verschilt het van de andere twee varianten. Een goed voorbeeld hierbij is Tommy Shelby van de serie Peaky Blinders.

Haarstijl undercut MAN MAN 1 Haarstijl undercut MAN MAN 6 Haarstijl undercut MAN MAN 6 7 Haarstijl fringe Haarstijl fringe 4 Haarstijl fringe 5

Hieronder een selectie clay & wax voor mannen waarme jij de opgschoren kapsels kan stylen: 

 

Halflang vloeiend

Als je haar langer is, dan leent het zich nog beter voor deze stijl. Dit komt doordat er veel varianten zijn, in lengte, knipmethode en hoe het gedragen wordt. Het principe is hetzelfde als hierboven genoemd. Bovenop langer en de zijkanten opgeschoren. Het haar bovenop wordt naar de zijkant of naar achteren gedragen. Als je het verschil tussen de zijkant en bovenop te groot vind kan je altijd de zijkanten minder kort laten scheren of zelfs gedekt laten knippen. Zo vloeit het mooier in elkaar maar krijg je ook een ander soort stijl.

Haarstijl undercut MAN MAN 4 25017936_1674535639251659_4006030234519339008_n (1) Haarstijl undercut MAN MAN 5 Haarstijl halflang 1 Haarstijl halflang 3 Haarstijl halflang 2

Lang naar achteren

Dit is de meest extreme vorm van een opgeschoren kapsel. Dat komt doordat het haar bovenop het lang is en naar achteren wordt gedragen. Er is een groot verschil in lengte op het hoofd aanwezig wat er voor zorgt dat dit je hoofd enorm zal framen. Korte zijkanten zijn dus vooral goed als je een statement wilt maken met je kapsel. Wil je de nadruk minder op je kapsel leggen, ga dan voor langere zijkanten of korter bovenop. Het kapsel is vooral geliefd onder stoerdere gasten.

Als je het juiste kapsel hebt moet je het natuurlijk ook goed in model krijgen. Daarom is het van belang dat jij geen fouten maakt met je haarproducten. 

Haarstijl undercut MAN MAN 3 kapsels heren opgeschoren Haarstijl undercut MAN MAN 8 Haarstijl undercut MAN MAN 7 Haarstijl slicked back 3 Haarstijl slicked back 2