Ben ik nog gelukkig in mijn relatie?

Een vreemd gevoel in je buik, alleen maar aan haar kunnen denken en geen hap door je keel krijgen. Ben jij nog nooit verliefd geweest? Dan zal Cupido vast en zeker nog wel eens zijn slag slaan. In de loop van de relatie verdwijnt het extreme verliefde gevoel beetje bij beetje en neemt het ‘houden van’ de plaats over.

Hoe het gebruikelijk is af en toe een discussie te hebben met je partner, moet dit niet een gewoonte worden dat zich iedere minuut lijkt te herhalen. Krijg je mentale of zelfs fysieke klachten? Dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat dit te maken heeft met een ongezonde relatie. Wij geven je 5 tekenen die laten zien of jij ongelukkig bent in je relatie.

1. Je zit niet lekker in je vel

Soms is er weinig voor nodig en zit je simpelweg niet lekker in je vel. Hoe de gelukkige gevoelens in een relatie je een boost kunnen geven, werkt dit bij een ongelukkige relatie het tegenovergestelde. Heb je het gevoel dat je onzeker wordt van je partner en heb je weinig zin om nog dingen te doen en heb je het hier al meerdere keren over gehad met je partner? Dan is het tijd om in actie te komen. In een situatie die zich steeds lijkt te herhalen is het misschien beter een punt achter je relatie te zetten. Daarnaast zou je altijd kunnen overwegen een ervaringsdeskundige in te schakelen als jullie er samen niet uitkomen.

2. Je verwacht dat je partner zichzelf verandert

Laten we één ding even duidelijk stellen: je kunt de ander niet veranderen, hoe graag je dit ook wilt. Dit is daarmee ook een van de meest voorkomende vergissingen die een relatie compleet kan verpesten. Overigens kun je wel irritaties naar elkaar uitspreken. Het is dan aan je partner of zij zich hierin wil aanpassen. Ga bij jezelf na waarom je de persoon, op wie je verliefd bent geworden wilt veranderen. Passen jullie niet bij elkaar? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk gelukkiger bij een ander.

Ben jij ongelukkig in je relatie? Check de 5 tekenen.

3. Je irriteert je aan alles wat je partner zegt

Irriteer jij je mateloos aan je partner en heb je hier eigenlijk geen verklaring voor? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dan de nodige dosis aan liefde op is en jij ongelukkig bent in je relatie. Dit soort irritaties kunnen zich uiten in woede of vermijdgedrag, die allesbehalve bevorderend zijn voor jou en je partner. Weet je wel waar de irritaties vandaan komen? Dan zou je kunnen overwegen hier met haar over in gesprek te gaan. Wanneer zij weet wat jou stoort, kan ze hier iets aan gaan doen. Verandert er niks aan de situatie en blijf je jezelf irriteren? Dan is het verstandig een stapje terug te nemen, om na te gaan wat je nu werkelijk zoekt in een vrouw.

4. Je fantaseert over anderen

Laten we eerlijk zijn mannen: iedereen dagdroomt wel eens over intimiteit met een ander. En dit is overigens heel erg normaal. Gedachtes komen op en als het goed is gaan ze vanzelf weer weg. Ben je vaak bezig met jezelf een leven voor te stellen zonder je partner en verlang je niet meer naar intimiteit? Dan gaan de rode alarmbellen rinkelen en moet je eerlijk tegen jezelf zijn. De relatie is dan niet meer als vroeger. Heb jij andere verlangens dan je partner? Spreek dit dan uit, zodat er weer wat spanning onder de lakens ontstaat.

5. Een nerveus en onwennig gevoel in je lichaam

Hoewel je kan merken dat je ongelukkig bent in je relatie aan je emoties, kunnen zich ook fysieke klachten voordoen. Ongelukkige relaties kunnen veel stress opleveren en daar zal je lichaam direct op reageren. Hoewel iedereen weleens last heeft van een stijve nek door een drukke week op het werk, kunnen deze symptomen, is het goed om te observeren waar dit vandaan komt. Heb jij veel discussies en ruzies met je partner en kost dit je veel energie? Dan is het verstandig om na te gaan of je dit wel echt wilt. Het is niet de bedoeling dat je letterlijk en figuurlijk uitgeput raakt en je jezelf gedurende de tijd kwijtraakt.