Date tips voor vrijgezelle vaders

Hoewel de ene er met volle teugen van het vrijgezelle leven geniet, wil de ander ’s avonds het liefste tegen een partner aankruipen. Ondanks je het misschien niet zo snel naar mensen uitspreekt, is het daten na een lange relatie als vrijgezelle vader soms best wel eens lastig.

Veel alleenstaande vaders zien het na een lange relatie met hun ex-partner niet meer zitten en vinden het lastig hun liefdesleven weer eens twist te geven. Ga jij al enige tijd door het leven als een single vader en vind je het lastig met de situatie om te gaan? Wij hebben de vijf belangrijke date tips hieronder voor je opgesomd, zodat jij in de toekomst weer met open armen de liefde kan ontvangen.

1. Gun jezelf een beetje tijd

Na het beëindigen van een lange relatie, heb je altijd even de tijd nodig om te helen. Het is daarom helemaal niet zo’n slecht idee om een pauze voor jezelf in te lassen. Gun jezelf een beetje tijd om te genezen van een gebroken hart. Hoewel wij goed kunnen begrijpen dat het lastig is, moet je jezelf tijd gunnen en focussen op de rol als alleenstaande vader. Laat na een break-up het dateleven even links liggen en gun jezelf wat me-time. 

2. Zet je kinderen op de eerste plek

Waag je de stap naar het daten weer te zetten, na enige tijd vrijgezel te zijn geweest? Dan is het ontzettend belangrijk je kinderen altijd op de eerste plek te blijven zetten en te blijven communiceren. Hoewel het soms lastig is in te schatten wat je wel en niet kan bespreken met je kinderen, is het aan te raden altijd rekening houden met hun leeftijd en volwassenheid. Een nieuwe vrouw in het leven van papa kan onwennig zijn voor het kind. Wees eerlijk over je bedoelingen met je potentiële nieuwe relatie en probeer je kinderen te betrekken bij jouw date leven. Eerlijkheid is essentieel om te helpen hen veilig te voelen in hun relatie me jou. Door je kinderen gerust te stellen dat je hun moeder niet wilt vervangen, kunnen ze ook helpen om ontvankelijker te zijn.

Dit zijn de 5 date tips voor single vaders

3. Schrijf op waar je naar op zoek bent

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat jouw date normen zijn veranderd door de jaren heen. Om ervoor te zorgen dat je je verwachte doel bereikt, moet je goed weten waar je naar op zoek bent. Schrijf de kwaliteiten op die je in een vrouw zoekt, zodat je geen tijd zal verspillen aan een date met iemand die niet voldoet aan jouw wensenlijst. Kies je ervoor met een dame op date te gaan? Dan zou je haar jouw belangrijkste eerste date vragen kunnen stellen om erachter te komen of zij goed bij je past.

4. Probeer online daten eens uit

Ben jij bekend met online dating platformen? Doordat je op het moment niet je ware liefde kunt vinden in de kroeg, is het proberen van online daten helemaal nog niet zo’n gek idee. Je kunt online daten proberen om het ijs te breken, voordat je haar ontmoet. Op deze manier hebben jullie allebei al een beetje en beeld van elkaar en zal de eerste ontmoeting minder ongemakkelijk en gespannen verlopen. Daarnaast is het bij online daten simpel iets af te kappen, nog ver voordat er een band ontstaat. Zie het een beetje als een onofficiële date, iemand te leren kennen als voorbereiding op het echte werk.

5. Gooi je negatieve gevoelens de vuilnisbak in

Na een slechte relatiebreuk of een rommelige scheiding, kan het zijn dat je jezelf uitgeput voelt. Het weggooien van je negatieve gevoelens behoort daarom tot een van de belangrijkste date tips. In sommige gevallen verliezen mensen zelfs het gevoel van eigenwaarde. Het is daarom ontzettend belangrijk alle negatieve gevoelens en emoties kwijt te raken voordat je weer gaat daten. Spendeer zoveel mogelijk tijd met je kinderen of mensen van wie je houdt, om de positieve vibes weer terug te krijgen.

Headerafbeelding Instagram: erik.forsgren