Buff Dudes drinken een maand geen alcohol

Dry January is ondertussen alweer even geleden, maar het is een fenomeen dat steeds populairder wordt. De mannen van het YouTube-kanaal Buff Dudes deden in oktober al een poging om geen alcohol te drinken. Ze konden begin januari dan ook laten zien wat het resultaat is van een maand geen alcohol.

 

Zoals de makers van de video, Brandon en Hudson White, vertellen, zijn er meerdere redenen waarom iemand geen alcohol zou drinken. Bijvoorbeeld verslaving, religie of gezondheidsreden. De broers White deden het voor de fitness. Mogelijk herken je hun probleem: door de week is het prima te doen, maar in het weekend is het een stuk moeilijker.

Wat zijn dan de voordelen van stoppen met alcohol?

De gebroeders White vertellen in video heen wat hun problemen zijn als ze wel alcohol drinken. Meer snacken bijvoorbeeld, wat alleen maar voor extra calorie├źn zorgt. Een van de broers rekent uit dat het voor hem door de maand heen zeker tienduizend extra calorie├źn kan zorgen. Daar komt bij dat bij een hoog alcoholpercentage in je bloed, je lichaam eerst de alcohol gaat verwerken in plaats van het verbranden van koolhydraten en vetten.

Verder ben je de volgende dag vaak een stuk minder productief. Als je te veel drinkt op een avond, komt er van die work-out die je de volgende ochtend gepland had waarschijnlijk weinig terecht. Je voelt je moe en lusteloos.

Ze laten ook nog even de cijfers zien: een Britse site deed onderzoek en gaf aan dat 88% van de mensen geld bespaarde wanneer ze een maand geen alcohol dronken. Daarnaast sliep 71% beter en viel 58% van de mensen af. Dat zijn nog eens goede uitkomsten.

Wat was het resultaat?

De broers voelden zich na een paar weken zonder alcohol al een stuk energieker. Wanneer ze geen alcohol dronken op de vrijdagavond, voelden ze zich op de zaterdag veel beter. Hudson vond het beter slapen, beter uitgerust wakker worden en minder snacken de belangrijkste voordelen. Ook gaf hij aan opeens de alcohol te proeven in het bier dat hij dronk, en dat beviel eigenlijk niet zo. Brandon voegt nog betere work-outs en een meer gebalanceerde voeding toe aan de lijst van voordelen.

Overigens geven ze ook aan dat het een stuk moeilijker was dan verwacht. Zelfs als casual drinker is kan het lastig zijn om alcohol helemaal te laten staan. Ook voegen ze er nog even toe dat een maand geen alcohol niet gelijk al je problemen oplost.

 

YouTuber Carl Cunard dronk ook een maand geen alcohol en liet ook zijn fysieke transformatie zien.