Undercover in de film 2 Guns

In 2 Guns volgen we Robert ‘Bobby’ Trench en Michael ‘Stig’ Stigman. De twee werken samen om in opdracht van een drugskartel een bank te beroven. Zo hopen ze miljoenen dollars binnen te slepen. Het duurt echter niet lang voordat ze er achter komen dat de ander geen crimineel is. In plaats daarvan blijken ze allebei undercover-rechercheurs te zijn. Ze dachten dat ze de ander konden gebruiken om bewijsmateriaal te verzamelen. De maffia waar ze voor werken heeft hen dus tamelijk in de val gelokt. Het was de bedoeling dat ze elkaar zouden afmaken maar met gezonde tegenzin besluiten Bobby en Stig samen te werken. Zo proberen ze de maffia op te rollen en tegelijkertijd uit handen van hun belagers te blijven.

2 Guns

De film heeft een goede balans in personages

De film is een duidelijk voorbeeld van een ‘buddy film’. In dat soort films worden twee vrienden op een avontuur of road trip gestuurd en maken ze van alles mee. Een ander duidelijk voorbeeld hiervan is het recent uitgebrachte Once Upon a Time in Hollywood. Ook die film is op Netflix te zien. Het is duidelijk dat Denzel Washington in 2 Guns voornamelijk het stoere karakter speelt. Mark Wahlberg speelt een rol die meer humoristisch is. De chemie tussen beide acteurs komt duidelijk naar voren in de film. Ook in recensies over de film wordt benadrukt dat de twee acteurs een erg andere manier van acteren hebben, die goed lijkt samen te gaan.

Andere Wahlberg actiekomedie deed het minder op Netflix

Met een 6,7 op IMDb kan de film rekenen op een prima cijfer voor een actiekomedie. Ook op Rotten Tomatoes scoort 2 Guns een voldoende. Dat kan niet worden gezegd over Spenser Confidental, een recentere actiekomedie waar Mark Wahlberg in speelde. Die film was een regelrechte tegenvaller, met slechte reacties en cijfers. Mocht jij willen weten of het Bobby en Sig lukt om hun tegenstanders te slim af te zijn? Bekijk de film dan op Netflix en alvast de trailer hieronder.