Kerk van buiten, luxe villa van binnen

Dit bijzondere onderkomen staat sinds vier weken te koop op Funda. Zelfs als je niet religieus bent kunnen wij je verzekeren dat je in deze woning veel tijd zou willen doorbrengen. Want van binnen zal je niet doorhebben dat je in een oude kerk zit. Je treft daar namelijk een leipe mancave aan waar het je aan niets ontbreekt. Oorspronkelijk is deze kerk gebouwd in 1934. Tot 2006 was dit een normale, niet al te bijzondere kerk. Doordat de kerk niet meer werd gebruikt, werd het in eerste instantie omgebouwd tot een kantoorruimte. Later werd besloten om er een woonhuis van te maken. Dat heeft geleid tot een woning met een eigentijdse moderne architectuur. Het doet niet veel af van een luxe villa, zoals deze woning van Jeroen van der Boom.

Funda kerk

Wat tref je binnen aan?

Als je de voordeur openslaat kom je direct terecht in een grote ruimte die fungeert als living en als woonkeuken. Doordat er veel gebruikt is gemaakt van glas, zoals glazen wanden en glazen deuren, hangt er een lichte en ruimtelijke sfeer. Verder heb je op de begane grond nog een apart zitgedeelte, twee kantoorruimten en een ruime open keuken. Een glazen trap brengt je van de living naar de eerste verdieping. Op deze verdieping heb je de beschikking over een aantal kamers waar je zelf invulling aan kan geven, en is er een badkamer inclusief toilet te vinden. Vanuit de begane grond heb je toegang tot de tuin waar een terras en vijver aanwezig is.

Funda kerk

De prijs die op Funda wordt gevraagd

De woning bevindt zich in Rheden. Je kan hem kopen door te bieden vanaf 775.000 euro. Als je deze kerk tof vindt, zou je een kijkje moeten nemen bij deze andere voormalige kerk. Die heeft namelijk ook een luxe interieur.

Terras

Fitness

 

Funda kerk

Funda kerk