Keuchkerian is geboren in Beiroet op 14 november 1972. Zijn familie verhuisde naar Madrid toen hij drie jaar oud was. Zijn vader was Armeens en zijn moeder is Spaans. Hij werd bokser en werd tweemaal Spaans kampioen zwaargewicht. Na het stoppen met boksen begon hij een nieuwe carrière als stand-up comedian en schrijver. Ondertussen heeft hij maar liefst vier boeken gepubliceerd, de laatste getiteld Resiliente.

bogota la casa de papel-acteur

Bokscarriére van Hovik Keuchkerian

Keuchkerian heeft in zijn boxcarriére zeventien wedstrijden gebokst in de heavyweight klasse. Van deze wedstrijden verloor hij er maar één. Dit was tegen Thierry Geuzouli in 1999. Hovik was een ‘southpaw’, wat betekent dat hij linkshandig is en met zijn rechterhand leidt. Al zijn gewonnen wedstrijden won Keuchkerian met een KO of TKO. Indrukwekkend!

View this post on Instagram

Hace unos años… #boxeo #hovik

A post shared by Hovik Keuchkerian (@hovik_keuchkerian) on

Ook heeft Hovik Keuchkerian een aantal boeken geschreven. Zijn bekendste boek is het gedichtenboek ‘Cartas desde El Palmar’, wat ruw vertaald ‘Brieven van El Palmar’ is. Dit boek is in augustus 2005 uitgebracht. Het boek staat vol verzen zoals ‘Bel Me Niet’ en ‘Bij zonsondergang’.

Filmografie van de La Casa de Papel-acteur

Hoviks carriére begon met de short-film Lost (Perdido). Zijn internationale filmcarrière ging van start met de serie The Night Manager en de kaskraker Assassin’s Creed (2016) met Michael Fassbender. Maar deze kwam pas echt in een stroomversnelling met de Netflix serie La Casa de Papel waar hij Bógota speelt. Voor iedereen die onder een steen heeft geleefd de afgelopen twee jaar, La Casa de Papel gaat over een ongewone groep overvallers die probeert de meest perfecte overval in de Spaanse geschiedenis uit te voeren – 2,4 miljard euro te stelen van de Koninklijke Munt van Spanje.

View this post on Instagram

Con el maestro #PoliDiaz #PotroDeVallecas

A post shared by Hovik Keuchkerian (@hovik_keuchkerian) on