We hebben eerder al leuke terrassen in Amsterdam en Eindhoven voor jullie verzameld, maar ditmaal zijn de terrassen in Rotterdam aan de beurt. Check it out! 

1. Brasserie Tines

Ze beschrijven zichzelf als de gezellige brasserie van Rotterdam-Noord en daar hebben ze goede argumenten voor. Het is zeven dagen per week geopend en je kunt er heerlijk genieten op het zonnige terras. Met vlees van de lokale keurslager Tol uit Hillegersberg, bier van Brouwerij Noordt, wijn van Chateautjes uit de Zwart Janstraat en vis van Schmidt. Hierdoor steunt de Brasserie ook volop de lokale ondernemers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brasserie Tines (@brasserietines)

2. UPtown Rotterdam

Met de volledig opengeschoven pui kan je hier heerlijk genieten van het mooie water. Ze beschikken zelfs over twee terrassen, aan de achterkant aan het water kan je namelijk ook nog zitten. Je geniet er heerlijk van de zon en kunt er zowel lunchen, dineren of een biertje drinken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UPTOWN FOOD & DRINKS (@uptown_rdam)

3. Lake House Rotterdam

In het Bergse Bos kom je Lake House Rotterdam tegen met een terras van flinke omvang. Het restaurant stond te popelen om weer open te gaan na de lockdown. Je kunt er heerlijk genieten in de loungebanken of tafels aan het water.

4. Aloha Bar

Ben je milieubewust? Dan moet je bij Aloha Bar zijn. De low waste bar met vernieuwende Nederlandse keuken biedt een heerlijke terraservaring. Er is een cocktailbar en het eten is van lokale afkomst. Het is kortom heerlijk genieten van dit zonnige terras aan het water.

5. Hotel New York

Dit is natuurlijk de meest iconische horeca-gelegenheid in Amerika. Op de locatie waar vroeger de boot naar New York vertrok waar mensen hun American Dream achterna gingen is dit wereldberoemde Hotel gevestigd. Kan dus zeker niet ontbreken in deze lijst. Geniet hier van heerlijk eten of een borrel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel New York (@hotelnewyork)

6. Dudok aan de Maas

De naam Dudok kan je misschien wel bekend voor komen. Dit restaurant heeft 2 vestigingen in Amsterdam. Eentje ligt in het centrum en eentje ligt vlak bij het park bij de Euromast. Laatstgenoemde heet Dudok aan de Maas en is pas net nieuw. Het is een pop-up zomerterras waar je kunt dineren met uitzicht op de Maas. Rotterdamser ga je het niet krijgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dudok Aan De Maas (@dudokaandemaas)

7. Proeflokaal Reijngoud

Voor een bier connaisseurs onder is Proeflokaal Reijngoud een must-visit. Hier kan je namelijk allerlei speciaalbieren drinken. Daarnaast hebben ze een groot terras waar je kunt genieten van een bittergarnituur. Een van de beste terrassen in Rotterdam dus.

8. Parqiet

Ben je gek op het water en vind je dit een lekkere plek om te zitten, dan is Parqiet jouw guy. Lekker met een stoeltje in het zonnetje en als je wat honger of trek krijgt, dan loop je gewoon naar het tentje en bestel je je eten. Een heel leuk concept dat zeker een plaats bij de beste terrassen in Rotterdam mag krijgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PARQIET (@parqiet_parkcafe)

9. Café Vader Kleinjan

Op de hoek van de Oude Haven op een zonovergoten terras met uitzicht op de Willemsburg en Het Witte Huis is dit een Rotterdamse parel. Je bent hier al welkom vanaf 11 uur ’s ochtends en kunt er tot na middernacht borrelen. Je kunt er echter ook een lekker stuk taart, een kop koffie of een vlugge hap nemen. Een ding is zeker: je dorst wordt hier gelest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vader Kleinjan Café (@vaderkleinjan)

10. Keilecafé

Keilecafé noemt zichzelf een permanent festival. Je kunt er pizza’s bestellen uit de houtkookoven, een borrel overdag nemen en genieten van de dj. Vlak bij het centrum is dit een locatie die je niet mag missen in Rotterdam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keilecafe (@keilecafe)