Maarten van Rossem als jurylid bij De Slimste Mens

Menig televisiekijker kent Maarten van Rossem voornamelijk als de nationale beroepsbrompot van de Nederlandse buis. Als Amerika-kenner treedt hij regelmatig op in programma’s, onder meer tijdens de Golfoorlog van 1990-1991. Ook houdt hij lezingen met betrekking tot maatschappelijke thema’s. Sinds 2020 heeft Maarten zijn eigen podcast, waarin hij wederom de luisteraar informeert over de actualiteiten. Van Rossem presenteerde onder andere programma’s als de universiteitenquiz UQ2006 van VPRO, Van Rossem in Amerika, en de zesdelige NCRV-serie Op Reis met Van Rossem.

 

Maar waar velen hem voornamelijk van kennen, is van het programma De Slimste Mens. Hij vormt in zijn eentje de jury in een nieuw seizoen en lijkt hier helemaal geen problemen mee te hebben. Sterker nog, hij gaf in een interview aan te willen stoppen als er een nieuw jurylid bij zou komen. Na al een hele tijd het gezicht te zijn van het programma, heeft de beste man een aardig zakcentje weten te verdienen.

Wat is zijn salaris bij het populaire televisieprogramma?

Maarten van Rossem deed onlangs een boekje open over het verdiende salaris bij het kijkcijfer scorende programma De Slimste Mens. Van Rossum gaf in een interview aan niet ontevreden te zijn met zijn verdiensten. Volgens Van Rossem hebben hij en zijn brouw een fantastisch pensioen, waarvan ze ruimschoots rond kunnen komen. Alles wat hij daarnaast zou doen, is volgens de presentator niet meteen aan geld gerelateerd. Het als jurylid verschijnen in De Slimste Mens zou Maarten van Rossem een salaris van €30.000 per jaar opleveren. Voor geen fysieke inspanningen te hoeven leveren is het zeker een goed betaald salaris, aldus Van Rossem.

Benieuwd naar het salaris van andere Nederlandse televisiebekendheden? Lees dan ook over het salaris van journalist en programmamaker Kees van der Spek.