De koffievoorkeur in combinatie met antisociaal gedrag

Volgens een studie van de Universiteit van Innsbruck blijkt dat er een duidelijke link is tussen de voorkeur van koffie en sadistische of psychopathische trekjes. Voor het onderzoek zijn er meer dan 1.000 volwassen ondervraagd. Hierbij moesten de ondervraagden hun voedsel- en smaakvoorkeuren opgeven. Vervolgens hebben de de deelnemers allemaal een persoonlijkheidstest gedaan. Hierbij werden ze beoordeeld op antisociale persoonlijkheidskenmerken zoals narcisme, psychopathie en sadisme. Een tipje van de sluier; psychopaten drinken zwarte koffie.

psychopaten drinken zwarte koffie MAN MAN

Sadisten en psychopaten drinken zwarte koffie

De onderzoekers kwamen dus met een nogal opvallende conclusie. Degene wie zijn koffie liever zwart drinkt scoort namelijk hoger op antisociaal gedrag. Dit alles heeft te maken met smaakvoorkeuren. Degene met sadistische trekjes prefereren namelijk een bittere smaak. Behulpzame mensen hebben echter een sterke voorkeur voor zoet.

Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen die zijn koffie zwart drinkt een erge psychopaat of sadist is. Maar goed, je bent gewaarschuwd. Koffie zegt echter nog veel meer over je persoonlijkheid dan alleen antisociaal gedrag. Zoals hoe je in het leven staat of wat bepaalde eigenschappen van je zijn.