Zondag met Lubach

Gisteravond was Zondag met Lubach weer op televisie. Daarin wordt het nieuws van de week besproken. Hét nieuws van afgelopen dagen was natuurlijk de uitspraak van Arie Slob. Want volgens hem mogen ouders een verklaring tekenen bij een gereformeerde school, waaruit blijkt dat ze tegen homoseksualiteit zijn.

Uiteindelijk kwam Slob daar wel nog op terug en veranderde hij zijn mening.

zal

Artikelen in strijd met elkaar?

In Zondag met Lubach werd besproken hoe allerlei artikelen in elkaar zitten. Zo werd artikel 1 besproken, waarin staat dat discriminatie verboden is in ons land. Maar ook artikel 23 werd besproken, waarin staat dat een school de vrijheid heeft om onderwijs te geven op de manier zoals zij dat willen. Zo ontstond de discussie of scholen een anti-homo verklaring mogen uitgeven, die de ouders kunnen tekenen. Volgens Arie Slob was dat in eerst instantie geen probleem, totdat het complete land zich tegen hem keerde.

Even later kwam hij namelijk terug op zijn uitspraken, met de boodschap dat het niet zo’n goed idee was. Begrijpelijk na zoveel ophef, maar waarom veranderde hij nou precies van mening?

zondag met lubach

Arie Slob in Zondag met Lubach

Nou, hij kwam erop terug omdat hij zag hoe jonge homoseksuelen niet zichzelf konden zijn. Overigens vond Arjen het nét iets te leuk dat hij dat zei. Ook dat leverde hilarische beelden op tijdens Zondag met Lubach, zoals we van hem gewend zijn.

En waar zit de ondergedoken docent, die een cartoon in de klas liet zien waarna hij bedreigd werd door leerlingen? En mag dat dan wél volgens de wet? Allemaal vragen waar maar één iemand het antwoord op kon geven: Arjen Lubach. In de video is te zien en te horen hoe Arjen erover denkt en wat we nou precies moeten met de botsing van die artikelen. Natuurlijk wel op de satirische manier, zoals we van hem gewend zijn.