Gezonde levensstijl met gewoontes in de ochtend

Alles begint en eindigt met een gezonde levensstijl. Zo zijn stress, verdriet, drukte in je hoofd en vermoeidheid allemaal redenen waardoor je in de ochtend niet lekker zou kunnen opstaan. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je ochtenden nét iets beter beginnen dan voorheen.

Daarvoor kan je een aantal gewoontes aanleren, die ervoor zorgen dat je niet alleen fijner opstaat, maar ook je levensstijl verbeteren. Don’t worry, we’ve got your back.

1. Focus

Om stress om te zetten naar voldoening, is één specifiek onderwerp waar je je op focust erg belangrijk. Zo is het verstandig om je op je baan te focussen tijdens het werk en ná werktijd pas overschakelen naar je privésituatie. Zo ben je niet met twee of meer dingen tegelijkertijd bezig en zorg je er dus ook voor dat je focus maar bij één activiteit ligt. Dit zorgt voor een goede hoeveelheid stress, maar niet zoveel stress dat je oververmoeid raakt en dus niet goed zou kunnen slapen.

2. Neem tijd voor rust

Wanneer je de hele dag aan het werken bent, is het ook écht fijn om lekker ontspannen te genieten van je avond. Dit doe je door een situatie te creëren waarin je tot rust kan komen. Niet alleen door gezellige mensen om je heen, maar ook door de ruimte waar je in leeft netjes te houden. Zo heb je niet de dwang om op te ruimen en is alles geordend. Het is niet voor niks dat ze vaker zeggen: een geordend huis is een geordend hoofd.

rust goed uit

3. Spreek je waardering uit

Wanneer je blij bent met je huidige privésituatie, geeft het niet alleen je omgeving, maar ook jezelf voldoening wanneer je je waardering naar de mensen om je heen uitspreekt. Zo weet je zeker dat mensen om je heen weten dat je het fijn vindt dat ze er zijn. Daardoor zorg je er bijvoorbeeld ook voor dat er miscommunicatie ontstaat. Blijven communiceren houdt een relatie helder en stressvrij. Altijd fijn om zonder conflicten wakker te worden.

4. Verzamel positieve invloeden

Over je omgeving gesproken: zorg ervoor dat je alleen maar positieve invloeden in je leven hebt als het aankomt op je privésituatie. Dus wanneer je met vrienden afspreekt: weet zeker dat ze het beste met je voor hebben en je er uiteindelijk ook écht iets aan hebt wanneer je met ze afspreekt. Zo kunnen ze je inspireren, motiveren of zelf overhalen om iets wél of niet te doen; wat allemaal ten goede komt van jouw gezonde leefstijl. En ook je partner die 100% achter je plannen staat is een garantie voor een goede nachtrust.

gezonde leefstijl

5. Luister naar muziek

Denk je aan zoveel dingen tegelijkertijd dat je niet meer weet waar je je focus moet leggen? Ga dan even muziek luisteren. Niet alleen is het heel fijn om de deuntjes van je favoriete artiest even te horen, het helpt je ook echt om je gedachtes even ergens anders op te zetten. En soms is het ook wel fijn om even andere muziek uit te proberen. Het kan namelijk best zijn dat er nog een onontdekt genre is waar jij helemaal door kan ontspannen én misschien wel meteen door in slaap valt.