Felle kleuren worden voornamelijk geassocieerd met de zomer. Dat is ook niet zo gek omdat de zon meer schijnt, het humeur van menigeen beter lijkt te zijn en men meer lef toont in hun kleding. Waar de winter in het teken stond van kleuren zoals grijs, groen en zwart, is het nu de tijd om het over een andere boeg te gooien. Voeg zomerkleuren aan je outfit toe en je zult versteld staan.

Geel

Geel wordt gezien als de moeilijkste kleur om te combineren. Bij deze kleur is het vooral van belang dat je huidskleur genoeg afwijkt van de tint van de kleding. Felle tinten zijn beter geschikt voor donkere en door de zon gebruinde mannen. De andere tinten zijn beter geschikt voor een blekere huid. Hoe je dit stijlvol draagt?  Maak je outfit niet te frivool door meerdere opvallende kleuren met elkaar te combineren en maak van je gele kledingstuk hét statement item van je outfit. Een katoenen trui op een donkere jeans bij een bewolkte dag en bij een witte jeans wanneer de zon schijnt. Indien je de felle kleuren te riskant vindt, ga dan voor een donkere gemêleerde variant als T-shirt. Zo behoud je een duidelijke scheiding binnen je outfit zonder dat het te overdadig wordt.

Trui geel look

Andrew Wise
Trui geel MAN MAN 1

Fijngebreide pullover in zijdeblend

Sandro €120 Shop nu
Overhemd geel MAN MAN

Geel acid wash slim-fit overhemd met korte mouwen

River Island €30 Shop nu
T-shirt geel MAN MAN

Melange T-Shirt

Scotch & Soda €27 Shop nu

Oranje

Naast geel is oranje een fraaie kleur en toch wel erg toepasselijk in ons kikkerlandje. Nee, je moet nu niet het voetbalshirt uit ’88 gaan dragen, dit kan alleen tijdens het WK (als we tenminste deelnemen). Wat je wel moet doen is simpel. Draag het om je outfit meer speelsheid mee te geven en juist om een interessante twist aan een monochrome look mee te geven. Een oranje T-shirt op een lichtblauwe jeans is een favoriet onder ons maar moet wel in balans gehouden worden door er een blauw overhemd of een donkerdere jacket. Oranje vindt daarnaast zijn plek wanneer dit in een outfit met bruintinten zit. Denk hierbij aan een chocoladebruine chino of beige overhemd. Het oranje is op die manier niet zo intens als bij een andere outfi, maar geeft de outfit toch wat meer body.

Oranje T-shirt look

Matthias Geerts
Overhemd oranje MAN MAN !

Comfort fit overhemd van linnen

Polo Ralph Lauren €130 Shop nu
Tshirt oranje MAN MAN 1

Oranje aansluitend T-shirt met ronde hals

River Island €10 Shop nu
Trui oranje MAN MAN

Trui met ronde hals

Scotch & Soda €47 Shop nu

Roze

Roze is helemaal niet vrouwelijk, heren. Dat je kleine nichtje een roze kamer heeft, hoeft er nog niet voor te zorgen dat jij de kleur totaal moet ontwijken. De kleur komt het best tot zijn recht wanneer er genoeg contrast tussen de verschillende onderdelen in je outfit zit. Een zalmroze overhemd dat in contrast staat met een grijze jeans is daar een uitmuntend voorbeeld van. Een paar witte sneakers eronder en je bent klaar om door de stad te drentelen. Ben je op zoek naar iets spannenders? Kies dan voor een roze chino maar dan wel één die qua kleur dicht tegen beige aanzit. Draag er een navy T-shirt op, om zo de broek met verve te dragen. Niemand zal zeggen dat de broek je misstaat.

Overhemd roze look

Krum Djermanov
Overhemd roze MAN MAN 1

Dobby Weave Shirt Regular fit

Scotch & Soda €90 Shop nu
Chino roze MAN MAN 1

Roze nette skinny-fit broek

River Island €40 Shop nu
Sokken roze MAN MAN 1

Broken Pencil sokken met dessin

Alfredo Gonzales €10 Shop nu

Kobaltblauw

Blauw komt in veel verschillende tinten. Het is dan ook de meest gedragen kleur onder mannen. Dat is niet enkel omdat er zoveel kledingstukken in deze kleur van te koop zijn, maar tevens omdat het bijna iedere man goed staat. Een kanttekening is wel dat het dan vaak over navy gaat. Kobaltblauw is het zomerse broertje van navy maar is wel iets lastiger te combineren. De kleur is namelijk feller en valt om die reden ook eerder op. Wil je uitblinken? Ga dan voor een trui in deze kleur bovenop een zwarte jeans en bijpassende sneakers. Opvallend maar minder aanwezig dan een gele trui. De kleur is daarnaast enorm geschikt om met andere kleuren te combineren, wat bij de tinten hierboven een stuk lastiger is. Een jeans of overhemd in dezelfde kleur kunnen samen gedragen worden als er maar wel iets is wat de kledingstukken van elkaar scheidt.

Cobalt blauw look

RowanRow
MAN MAN kleuren

Gestreept blauw overhemd Slim fit

Scotch & Soda €130 Shop nu
Jeans Kobalt blauw MAN MAN

Jimmy

River Island €55 Shop nu
blauw man man

Garment-dyed sweater

Scotch & Soda €27 Shop nu

Beige

De hierboven genoemde kleuren hebben allemaal één ding overeenkomstig: ze vallen op. Bij de laatste kleur is dat niet het geval. Beige behoort tot de familie van bruintinten maar is erg licht in vergelijking met andere tinten binnen deze verzameling. De lichte kleur maakt het geschikt om in het voorjaar en de zomer te dragen en is bovendien enorm multifunctioneel. Beige is een neutrale toon en dit houdt in dat het andere kledingstukken beter tot zijn recht laat komen. Ben je een beginner? Kies dan voor een beige overhemd op een wit T-shirt en zwarte jeans. Op dezelfde wijze kan er een beige chino gedragen worden met een basic T-shirt.

Beige shirt look

Kosta Williams
Beige overhemd MAN MAN 1

S-East overhemd met borstzak

Diesel €60 Shop nu
Beige chino MAN MAN 1

Blake

Scotch & Soda €60 Shop nu
Beige T-shirt MAN MAN 1

Lichtbruin aansluitend T-shirt met ronde hals

River Island €10 Shop nu

Felle kleuren moet je spaarzaam gebruiken om het tot zijn recht te laten komen. Word je verplicht om in pak te komen? Dit zegt het type pak dat je draagt over jou.