1. Maak ze schoon

Het is natuurlijk niet raar dat je sneakers viezer worden als je ze draagt maar het is wel belangrijk dat je ze goed schoonmaakt voor dat je ze weg zet. Dit omdat naarmate de vlekken er langer op zitten, de kans groter is dat ze er intrekken.

Sneaker reiniging Man Man

sneaker cleaner

Tarango €10 Shop nu
shoecleaner Asos Man Man

Sneaker Kit In 2 Pack

Sneaker Lab €17 Shop nu

2. Gebruik schoenspanners

Je zou misschien denken dat het bij schoenen niet nodig is om schoenspanners te gebruiken maar niets is minder waar. Als je geen schoenspanners gebruikt, zal het model van de sneakers er sneller uit gaan. Zorg dus altijd dat je schoenspanners gebruikt voor je ze weg zet.

Schoenspanners Man Man

Shoe Tree

Cedar €19 Shop nu
Shoe tree black Man Man

Triple Shoe Trees

Sneaky €13 Shop nu

3. Bescherm je sneakers

Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je voorkomt dat vuil in het materiaal van de sneaker trekt. Daarom is het niet alleen heel belangrijk om ze goed schoon te maken na gebruik, maar ook dat je ze beschermt voor en tijdens het gebruik. Gebruik regelmatig een beschermingsproduct, en je sneakers zullen langer mee gaan.

Sneaker protector Man Man

Protect Cure

Crep €13 Shop nu
shoe protector 2 Man Man

Protect 200ml

Crep €14 Shop nu

4. Het opbergen

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je sneakers op een grote hoop onder in je kast te gooien, maar op deze manier zullen je schoenen minder lang mee gaan. Bewaar je sneakers het liefste in de doos of zoek een andere manier waarop je je sneakers kunt opbergen.

 Wissel af en accepteer

Het is heel verleidelijk om je favoriete sneakers elke dag aan te trekken, maar dit betekent ook dat ze ze sneller zullen verslijten. Probeer zo veel mogelijk af te wisselen en accepteer dat ze een keer weg moeten. Helaas zijn de meeste sneakers niet gemaakt om eeuwig mee te gaan. Afscheid nemen kan af en toe moeilijk zijn, maar door iets weg te gooien ontstaat er wel ruimte voor iets nieuws. Ben je toe aan een nieuw paar? Hier vind je de 10 beste sneakershops van Europa.