Headerfoto via

De kale ruimte tussen je shorts en je schoenen, maken je schoenen tot eye catcher van je outfit. Zorg dus dat jij de juiste schoenen matcht met de juiste shorts.

Tailored shorts

Een tailored short is gemakkelijk te combineren voor zowel een formele als informele gelegenheid. Het type schoen maakt je outfit casual of juist chique. Maar de algemene regel die je moet onthouden bij smart shorts, is dat hier smart shoes onder horen. Een paar brogues of een leren slipper zullen je outfit afmaken.

shorts-schoenen-tailored-manman

Newport straight fit bermuda van Pima katoen

Ralph Lauren €115 Shop nu
shorts-tailored-schoenen-manman

Newport straight fit bermuda van Pima katoen

Ralph Lauren €115 Shop nu
shorts-schoenen-slipper-manman

Leather Flip Flops

Abercrombie & Fitch €39 Shop nu
shorts-schoenen-brogues-manman

Turner Leather Brogue Shoes

Base London €95 Shop nu

Jogging shorts

Er zijn twee mogelijkheden waarom je zou kiezen voor een short van jogging stof. Het staat fashionable of je vind het gewoon ontzettend lekker zitten. In het laatste geval wil je dan waarschijnlijk schoenen met hetzelfde comfort. Stijl bijvoorbeeld je jogging short met een simpel wit t-shirt, een denim jack en sneakers. Doordat je comfort met casual combineert, voorkom je dat het lijkt alsof je net uit de sportschool komt, maar behoud je wel het comfort. Let er wel op dat je sneakers niet te lomp zijn, helemaal als je gezegend bent met grote voeten. Door de ‘lege’ ruimte tussen je short en je schoenen, zullen je voeten alleen maar groter lijken.

shorts-schoenen-jogging-manman

Jersey Skinny Shorts In Grey Marl

ASOS €19 Shop nu
schoenen-shorts-jogging-manman

Pique Shorts In Black

New Look €14 Shop nu
schoenen-shorts-sneaker-manman

Low 5 sneaker van leer

ETQ €175 Shop nu
sneaker-schoenen-shorts-manman

Jack Purcell sneaker van leer

Converse €100 Shop nu

Denim shorts

Alhoewel denim shorts steeds geschikter worden voor meerdere gelegenheden, blijft het toch een casual item. De beste schoen om je denim te stylen is dan ook een minimalistische sneaker. Ga bijvoorbeeld voor de klassieke All Star of een andere plain sneaker zonder te veel poespas.

schoenen-shorts-denim-manman

Skinny Denim Shorts With Rips In Light Wash

River Island €41 Shop nu
denim-shorts-schoenen-manman

Denim Shorts Light Retro

Dr Denim Bay €54 Shop nu
sneaker-shorts-schoenen-manman

Playmaker sneaker van leer

Cruyff €112 Shop nu
allstar-shorts-schoenen-manman

CHUCK TAYLOR ALL STAR - Sneakers laag - white

Converse €52 Shop nu

Zwembroeken

In de zomer dragen we onze zwembroek niet enkel en alleen wanneer we aan het dobberen zijn in de zee. Vooral op vakantie is dit toch wel het kledingitem dat bijna de gehele dag gedragen wordt. Welke schoenen je onder je zwembroek draagt, hangt natuurlijk heel veel af van jouw plannen die dag. Ben je niet van plan om 100 meter buiten het zwembad of de zee te komen, dan zijn slippers prima om te dragen. Maar wanneer je halverwege de dag besluit om even door het stadje te lopen, zullen je slippers niet de nodige comfort bieden. Een paar loafers, espadrilles of slip-ons zijn daarom een goede optie. Ze zijn net zo gemakkelijk aan en uit te trekken dan je slippers, maar bieden net dat beetje extra comfort voor je voeten.

schoenen-shorts-zwembroek-manman

Zwemshorts met contrasterend trekkoord

Scotch & Soda €60 Shop nu
zwembroek-shorts-schoenen-manman

Hybrid gestreepte zwemshorts

Retromarine €123 Shop nu
slipon-shorts-schoenen-manman

Flipper Slip On Espadrilles

Dune €54 Shop nu
loafer-shorts-schoenen-manman

Driving Shoes In Brown Faux Suede

ASOS €34 Shop nu

Door al die verschillende typen shorts zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nu geschikt voor welke gelegenheid en welke schoen past bij je look? De belangrijkste regel die je in je achterhoofd moet houden is dat je zorgt dat je schoenen niet te lomp zijn. Door de open ruimte tussen je schoenen en je short valt dit extra op. Met behulp van deze guide en een beetje gevoel, style jij gemakkelijk de juiste schoenen met de juiste shorts.