De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic

In april 2001 werd Zlatan Ibrahimovic speler van Ajax. De rest is geschiedenis. Zlatan heeft voor verschillende top clubs gespeeld in Europa. In 2012 werd de toen al 31-jarige Zlatan verkocht aan Paris Saint Germain en hij bleef daar vier jaar voetballen. Na 180 wedstrijden en 156 goals verder kwam de spits met de legendarische woorden: “I came like a king, left like a legend.” Met zo’n score en uitspraak dwing je haast een Porsche Targa af.

Hij ging hierna naar de top club Manchester United, alleen raakte toen geblesseerd aan zijn knie. Het einde was in zicht maar hij zou niet Zlatan zijn als hij nu zou stoppen. Hij vertrok in 2018 naar LA Galaxy om daar op wat lager niveau door te ballen. Hij opende met een nieuwe typische Zlatan uitspraak: “Dear Los Angeles, you’re welcome.” We dachten allemaal dat het hier zou stoppen maar de 39-jarige Zlatan Ibrahimovic is nu weer te bewonderen bij zijn oude club AC Milan én is nog niet van plan om te stoppen.

View this post on Instagram

Same Zlatan. Different Devil. @acmilan Arrivo

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

De nieuwe auto is een dikke Porsche Targa

De Zweedse spits is dus al 39 jaar en heeft zichzelf rijkelijk beloond met een Porsche Targa. Het vermogen van de Zweedse voetballer laat dit gelukkig ook toe. Dit racemonster heeft een prijskaartje van 186 duizend euro en 450 paardenkracht onder de motor. Zou de lange Zweed wel in deze lage auto passen? 3,8 seconden naar de 100 km/u is ook niet slecht en daar kan je menig auto mee achter je laten. “Happy Birthday to Zlatan.” Typisch.

View this post on Instagram

Happy Birthday to Zlatan

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

De auto’s van Zlatan Ibrahimovic

De Porsche Targa is uiteraard niet de enige supercar die de Zweedse voetballer bezit en hij is een groot liefhebber van snelle wagens. De Ferrari LaFerrari met een nieuwprijs van 1,8 miljoen euro is maar iets om even te noemen. De andere Porsche 918 Spyder die de Zweed bezit, kost grofweg 780 duizend euro. Zlatan gaat natuurlijk niet in dezelfde standaard auto’s rijden als zijn mede voetballers. Uniek, duur en dan heb je nog Zlatan.