Vijf zinloze dingen die we vroeger allemaal deden

Als kind doe je domme dingen, omdat ze heel erg slim lijken. Vandaag de dag (niet letterlijk vandaag uiteraard) schuilen we voor de regen, omdat we geen zin hebben om thuis doorweekt aan te komen. Vroeger renden we rond in de regen en sprongen we in de grootste plassen. We zetten een aantal van deze zinloze, maar herkenbare dingen graag voor je op een rij.

 

1. Wachten tot het lampje van de koelkast uit gaat

Toen we jong waren deden we de deur van de koelkast heel erg langzaam dicht (maar echt heel erg langzaam). We waren aan het wachten totdat de koelkast bijna dicht was, zodat we konden meemaken hoe het was om te zien dat het lampje uit zou gaan. Het ergste is nog: we hebben dit vaker dan één keer gedaan. Is het je al gelukt?

zinloze-dingen-vroeger

2. Een naald in onze vinger steken

Nee, niet recht door onze vinger heen. Maar misschien kun je je het nog herinneren. Het bovenste laagje van je veel laat een beetje los als je er een naaldje horizontaal doorheen haalt. Het doet ook geen pijn, het is een stukje dode huid. Dit deden we vroeger allemaal bij de topjes van onze vingers. Wel moest je altijd proberen de juiste hoek te vinden, anders merkte je het direct want dan voelde je de pijn.

3. De middenweg van de lichtknop vinden

De lichtknop, de knop waardoor de lamp aan of uit gaat. Maar als kind ging de gedachte door ons hoofd: “Maar dan is er toch ook een middenweg?”, dus probeerden we deze te vinden. Wat dachten we dat er zou zijn? Wij hebben geen idee. Maar toch probeerden we de middenweg tussen aan en uit te vinden. Echter lukte ons dit nooit, is uiteindelijk ook niet heel gek als je dat bedenkt nu je ouder bent.

zinloze-dingen-vroeger

4. Roken in de kou

We rookten niet écht als kind, wees maar niet bang. Wat we wel deden is heel erg stoer doen met de rook die uit onze mond kwam terwijl het koud is buiten. De échte stoere kinderen pakten ook nog een vies stokje van de grond om daar mee te roken. Sommigen wilde ook nog wel eens een gekauwd stokje van een opgegeten lolly gebruiken. Iedereen geloofde dat je echt rookte, denk je niet?

5. Snoephappen

Dit werd gedaan met buurtfeesten, Koningsdag of kinderfeestjes. Snoephappen hebben we allemaal wel eens gedaan als kind. Heel erg leuk zo’n emmer water met allemaal snoep erin waar je er zoveel mogelijk uit moet zien te grijpen. Nu we wat ouder – en wijzer – zijn, komen we erachter hoe naar het eigenlijk is. Je zit als kind in een bak te hangen om snoep te vangen, waar al tientallen andere kinderen in hebben gekwijld. Als je als allereerste aan de beurt bent is het geen probleem, maar bedenk even als je de laatste van de groep bent.

zinloze-dingen-vroeger

Mocht dit je nou nostalgie geven en ga je daarom oud speelgoed en andere spullen uitzoeken, dan moet je hier even op letten. Deze spullen van vroeger kunnen misschien wel veel geld waard zijn.