De maffiaserie ZeroZeroZero komt naar Netflix

ZeroZeroZero is nu te zien op Netflix en ‘worth watching’. In deze Italiaanse serie gaat het over de internationale drugshandel. Er is in Italië een grote hoeveelheid cocaïne besteld. Maar voordat deze levering in Europa kan aankomen, moet het de lange weg langs Mexico en Verenigde Staten afleggen.

De Amerikaanse familie Lynwood werkt met hun eigen scheepvaartmaatschappij als tussenpersoon tussen de Italiaanse maffia en en de Mexicaanse drugskartels. Dit kan hele goede business zijn als alles goed verloopt. Het gaat echter helemaal mis en alles loopt uit tot een intense machtsstrijd.

Afgelopen week is de release op Netflix gekomen, dus is het eerste seizoen van de Italiaanse maffiaserie, ZeroZeroZero nu te zien op Netflix. De serie krijgt een IMDb score van een 8,2. Bekijk hieronder de trailer:

 

Van de makers van Gomorrah

De makers van deze maffiaserie zijn dezelfde makers als die van de serie Gomorrah, een serie die draait om de vele maffia-activiteiten in de beruchte stad Napels. Gomorrah is gebaseerd op het boek met dezelfde naam, geschreven door Roberto Saviano.

Journalist en schrijver, deze man doet veel onderzoek naar alle maffia-activiteiten. Sinds hij het boek Gomorrah heeft uitgebracht in 2006, is hij zijn leven niet meer zeker. Doodsbedreiging hier, doodsbedreiging daar. Het werd zelfs zo erg dat Saviano bescherming heeft gekregen van de Italiaanse regering. Hij beweerde ook dat de moord op de Nederlandse advocaat Derk Wiesum de schuld is van het land. Hij zegt dat Nederland voor altijd met zich mee moet dragen dat ze hebben besloten een vrijhaven te worden voor de grootste drugshandelaars ter wereld. En natuurlijk gaat dit problemen meebrengen.

maffiaserie netflix

Stefano Sollima is de ervaren regisseur achter ZeroZeroZero. Sollima kennen we van Gomorrah en Romanzo Criminale. Hij is ook niet zomaar een regisseur. Met veel nominaties op zijn naam, zoals de Premi David di Donnatello voor beste nieuwe regisseur, Golden Lion voor beste short film, is hij een grote naam in de filmwereld geworden.