Het derde seizoen van Netflix-serie Suburra

Inmiddels zijn we aanbeland bij het derde seizoen van de succesvolle serie over de Italiaanse misdaad. In tegenstelling tot de film uit 2015, gaat het nu niet over de ondergang van de maffia, maar over de ontwikkelingen voor die tijd. Heb je destijds de film gezien, dan is de Netflix-serie Suburra absoluut de moeite waard. Zoals altijd spelen ook nu de georganiseerde misdaad, corrupte politici, het Vaticaan en jonge gasten de hoofdrol.

Klassiek maffia epos

Tijdens het bekijken van de Netflix-serie Suburra kan je moeilijk onder de vergelijking met Mexico uit komen. De machtige drugskartels zijn nu gewoon maffiafamilies, maar de onderlinge twisten zijn vergelijkbaar. Geweld beheerst het leven en de harde regels van de maffia gelden voor iedereen, ongeacht de rang of status. De Netflix-serie Suburra is gebaseerd op het boek van Carlo Bonini en Ciancarlo de Cataldo en laat in tien aflevering per seizoen een periode van 20 dagen de revue passeren. Het machtsspel in Rome staat centraal waarbij de klassieke machten de confrontatie aangaan: de staat, de kerk en de onderwereld.

suburra serie op netflix

Strijd om de macht in Rome

De naam Suburra is Italiaans voor achterbuurt en geeft treffend de roots van de maffia weer. In de achterbuurten van Rome gebeurt namelijk meer dan wat het daglicht kan verdragen. Prominente figuren regelen hier hun zaken en samenzweringen ontstaan hier. Het zijn dergelijke ingrediënten die Suburra anders maken en je blijven fascineren. De drie hoofdpersonen hebben elk hun eigen achtergrond, maar hebben een gemeenschappelijk doel: macht. Om dit te bereiken sluiten ze een levensgevaarlijke alliantie. Uiteindelijk komt alles samen in het derde seizoen waarin mogelijk de nieuwe koning van de Italiaanse misdaad wordt gekozen.