Hoe kan de ander zelfverzekerder in bed worden?

Als partner zijnde heb je een grote invloed op iemand zijn zelfverzekerdheid. Hieronder worden zes manieren besproken om je partner zelfverzekerder te laten voelen in bed.

 

1. Geef complimentjes in bed

‎Misschien wel hetgeen wat het meest voor de hand liggend is, complimentjes geven tijdens de daad. Geef complimentjes over specifieke delen van het lichaam die jou opwinden, of bewegingen die ze maakt. Vrouwen worden zekerder van hun zaak als zij de bevestiging krijgen van hun partner. Er zijn dingen die vrouwen het liefst horen in bed.

 

2. Laat je partner zich gewenst voelen

‎Het is ook van belang om je partner gewenst te laten voelen buiten de slaapkamer. Geef je partner tijdens een alledaagse bezigheid een compliment over hoe ze eruit ziet of hoe ze je laat voelen. Laat aan je partner merken dat je aan haar denkt ook als jullie niet bij elkaar zijn. Door bijvoorbeeld een appje te sturen of even te bellen. Dit zorgt er voor dat jou partner uiteindelijk zelfverzekerder wordt in bed.

hoe zelfverzekerder in bed laten voelen partner

3. Vermijd de gedachte van ‘prestatie’

‎Ons beeld is wel degelijk aangetast door films en het kijken naar ‘volwassen natuurvideo’s’. Veel van ons gebruiken het beeld dat dat creëert als standaard voor wat zij denken dat seks er uit zou moeten zien. Soms ben je daar zo erg mee bezig dat je even vergeet wat voor jou zelf goed voelt in bed. Laat de verwachting los dat jij en je partner net zo in bed moeten zijn als in een film. Richt je op sensatie en verbinding tussen elkaar in plaats van de prestaties in bed.

 

4. Ontdek wat jouw partner zelfverzekerd maakt

‎Iedereen heeft een andere love language. Probeer er samen achter te komen welke dat bij jullie is. Probeer er ook achter te komen wat de ander zelfverzekerd maakt. Sommige vrouwen voelen zichzelf erg sexy met gewaagde rode lippen en hakken aan. Andere vrouwen zijn het zekerst van zichzelf na een reis naar de sportschool. Wat het ook mag zijn, leer je partner kennen wanneer hij of zij zelfverzekerd is.

je partner zelfverzekerder in bed laten voelen

5. Geef geen kritiek op andermans lichaam

Oordelen is menselijk, maar dat maakt het niet minder pijnlijk. Mensen blijven zichzelf vergelijken met anderen. Wanneer jij iets negatiefs zegt over andermans lichaam kan je partner dat op zichzelf betrekken. Niet doen dus. Door ieder te respecteren en geen opmerkingen te maken over andermans lichaam, wordt jouw partner onbewust zelfverzekerder.

 

6. Ondersteun je partner bij het ‘houden van hun lichaam’

Het houden van je lichaam begint natuurlijk bij jezelf, maar dat betekent niet dat jij als partner daar niet bij kan helpen. Vraag je partner een keer hoe zij zich voelt over haar lichaam en waarom. Als je merkt dat ze ergens mee zit kan jij helpen om haar hier zekerder over te laten voelen. Het grootste deel moet ze natuurlijk wel echt zelf doen. Misschien komt het volgende gezegde je wel bekend voor: ‘Wie niet van zichzelf houdt, kan ook niet van een ander houden’. Houden van je lichaam is een must om je zelfverzekerder te voelen in bed.