Wat doe je als je een wijnverzameling wil starten?

Als de ‘normale man’ een wijnverzameling wil starten, schaf je bepaalde gadgets aan zoals een wijnkoelkast. Hier kan je op deze manier al je wijn goed in bewaren. Deze man heeft echter een ander idee. Hij gaat namelijk creatief om met zijn ruimte om en laat deze niet onbenut. Zo is die op het idee gekomen om een verborgen wijnkelder in de trap te maken.

Wijnkelder in de trap

Het kan goed zijn dat je jezelf afvraagt hoe een wijnkelder in een trap gerealiseerd kan worden. Murray Berrill heeft dat als volgt gedaan: hij heeft in de verschillende traptreden allemaal lades gestopt die hij open kan schuiven om er vervolgens flessen wijn in te stoppen en uit te halen. Om dit te maken heeft hij een ruime 2800 euro moeten uitgeven. Wel heeft Murray Berill hierdoor ruimte voor het indrukwekkende getal van 156 wijnflessen. Natuurlijk heb je voor een goede wijnkelder niet alleen ruimte nodig, maar moet de wijn ook op een goede temperatuur blijven. Dit is Murray Berrill gelukkig niet vergeten. Hij heeft namelijk een thermometer geïnstalleerd waardoor hij ervoor kan zorgen dat de wijn niet te warm bewaard wordt in de zomermaanden.

Huis

Murray Berrill houdt niet van lege ruimtes

Murray Berrill heeft aangegeven dat hij niet van lege ruimtes houdt en vandaar op het idee is gekomen van deze creatieve wijnkelder. Het heeft veel tijd gekost om de wijnkelder te realiseren omdat Murray Berrill een ontwerp heeft moeten maken waarin de wijnflessen goed in de trap zouden passen, en waarin de trap ook nog eens sterk genoeg bleef. Het is het waard geweest want het eindresultaat is verbluffend. Dit is dan ook de reden dat men op social media los gaat over deze creatie. Het is immers ook iets wat iedereen wel in zijn huis zou willen hebben.

Wijnkelder in trap