Zelf een thuisbioscoop bouwen

Een man heeft een aantal grote dromen voor in huis: een mancave met bar, een groot binnenzwembad mét sportruimte én een thuisbioscoop. Voor velen van ons is dat meer een droom dan dat het ooit realiteit zal worden, maar dromen mag absoluut. En misschien dat er ooit een moment komt dat je goedkeuring krijgt van je vriendin of vrouw en je één van de kamers zelf mag inrichten.

Deze man had dat geluk en maakte van een normale slaapkamer een thuisbioscoop. Inclusief groot wit doek en lekkere stoelen. Als dit geen ideale filmkamer is, weten wij het ook niet meer.

thuisbioscoop after

Deze thuisbioscoop heeft een snoephok en drie tipi’s

Een ultieme thuisbioscoop moet natuurlijk een aantal eigenschappen hebben. Zo moet er een groot wit doek hangen met een handige projector én moeten er genoeg plekken om de film in alle comfort te bekijken. In deze bioscoop vind je al deze elementen terug.

Zo heeft de man die het gemaakt heeft een mega scherm op gehangen, zodat de film goed zichtbaar is voor de kijkers. Daarnaast hebben ze een bed neergelegd wanneer ze onderuit willen zakken tijdens de film. Achter dat bed staan een aantal luierstoelen. Aan de zijkant staan drie tipi’s, waarschijnlijk voor de kinderen. Niet alleen geeft dit een heel gezellige sfeer aan de kamer, ook hebben de kinderen er ook echt iets aan. Bijvoorbeeld als de tekenserie nét iets te spannend wordt.

tipis thuisbioscoop

Een prachtig DIY-project voor mannen

Op de before foto’s is te zien dat de kamer eerst vrij licht was, maar dat de eigenaar van de bioscoop daar verandering in bracht. Ook de lampjes naast het witte doek én de ledverlichting op het plafond stimuleren het gevoel van een échte bios. En als dat allemaal niet nog genoeg is: de kamer heeft zelfs een snoephok met magnetron. Zo verwarm je gemakkelijk al je favoriete snacks en hoef je daarvoor niet helemaal naar beneden.

Check hieronder nog wat foto’s van het DIY-project:

DIY thuisbioscoop

donkere bisccoop makenzelf bioscoop maken thuis kelder mancave