Nederlandse kunstenaar Patrick van Riemsdijk

Kunstenaar Patrick van Riemsdijk werd in 1986 geboren in Utrecht. In deze stad groeide hij op met ouders die beiden erg geïnteresseerd zijn in kunst. Beter gezegd, het zijn allebei kunstenaars, dus het werd er bij Patrick met de paplepel ingegoten. Doordat hij vanaf zijn jeugd al in aanraking kwam met kunst, was hij gelijk onder de indruk door wat kunst met je kan doen én welke meerwaarde het heeft om een goed schilderij in je woning te hebben.

Om zijn kennis te verbreden over kunst en om levenservaring op te doen, vertrok hij naar Japan. Daar deed hij een rondreis en kwam hij erachter hoe de mensen in Japan kunst maken. Dit was een inspiratie voor de prachtige kunst die hij tot heden weet te maken.

Atelier kunstenaar Patrick van Riemsdijk

Patrick van Riemsdijk, geïnspireerd door de Japanse cultuur

Toen van Riemsdijk terug kwam in Nederland, begon hij direct met het maken van eigen kunst. Elke emotie, prikkel en beelden die hij in Japan had gezien, gebruikte hij als inspiratiebron voor zijn werk. De contouren, lijnen en vormen in de schilderijen die hij maakt, zijn uniek én geven je een gevoel. Dat gevoel mag je uiteraard zelf invullen, maar veel mensen krijgen een gevoel van rust en vrede wanneer ze naar het werk van Patrick kijken.

Naast dat je het werk op de Instagram van Patrick van Riemsdijk kan bewonderen, heeft Patrick een atelier in Amsterdam, waar je het werk van deze waanzinnge kunstenaar kan bewonderen. Het is absoluut werk dat past in moderne woningen en dat perfect is voor je mancave. De brute, stoere en abstracte uitstraling van de werken zijn alle eigenschappen die je wil hebben bij een werk voor een industriële tint in je inrichting.

Swallows coming home - Patrick van Riemsdijk (2020)

Waar is de kunst van Patrick van Riemsdijk te zien?

Natuurlijk is het in deze tijd lastig om kunst te bekijken. Gelukkig denkt Patrick, net zoals in zijn werk, mee met de moderne tijd. Zo bewonder je het werk op de Instagram, of kijk je op de website van Patrick van Riemsdijk om geïnspireerd te raken. Hoe dan ook: het werk van, van Riemsdijk doet niet onder aan het werk van de grote namen.

Iron Sky door Patrick van Riemsdijk, 2021

Kunst om jouw woning compleet te maken

Ben je dus nog op zoek naar kunst om die finishing touch aan je woning te geven? We kunnen wel stellen dat de kunst van Patrick van Riemsdijk absoluut een verrijking zal zijn om jouw plek compleet te maken.

Going somewhere door Patrick van Riemsdijk, 2021