De meest gespierde voetballer in de Engelse Premier League

Adama Traoré was niet altijd een hulk en heeft een mega transformatie ondergaan. De voetballer speelde vroeger bij FC Barcelona en toen was hij nog niet zo’n gigant. Toen de Spaanse voetballer bij Middlesbrough FC ging spelen, toen begonnen we langzaam wat veranderingen te zien. Eenmaal aangekomen bij zijn huidige club Wolverhampton Wanderers was Adama een beest geworden en is hij nu een vaste kracht in de selectie van zijn club.

 

De 25-jarige Adama Traoré staat bekend om zijn snelheid, goede dribbel en natuurlijk zijn fysieke kracht. De super snelle voetballer is een werkelijke draak voor elke verdediging. Hij heeft vorige maand ook zijn debuut gemaakt bij het Spaanse nationale team en hij staat momenteel hoog in de Premier League met zijn club Wolverhampton Wanderers.

De transformatie van Adama Traoré

Van een normaal gebouwde snelle tiener bij FC Barcelona tot een sprintende hulk bij Wolverhampton Wanderers. We kunnen wel zeggen dat Adama Traoré een bizarre transformatie is ondergaan. Maar hoe heeft hij dat gefixt?

Adama zegt dat hij zelf nauwelijks gewichten lift maar juist met weerstandsbanden en explosieve oefeningen bezig is. De meest gespierde voetballer van de Engelse Premier League traint met oud Olympisch goud winnaar Darren Campbell die hem geleerd heeft om niet alles te geven. Dit klinkt misschien raar, maar Campbell vertelt Adama dat hij alsnog een speler kan verslaan wanneer hij slechts 70 procent geeft. Als hij niet 100 procent gaat, dan heeft hij meer energie over als de actie voorbij is en heeft hij meer controle over de bal.

Ondanks deze spiermassa is Adama Traoré een ware snelheidsduivel met een record van 37 km/u. Om maar even te vergelijken: Usain Bolt heeft een record van 44 km/u. Ongelofelijk hoe snel deze man is. Hij hoeft geen 100 procent te geven om de gemiddelde verdediger in te halen. We hopen maar niet dat hij van de voetbalvelden verdwijnt naar de rugbyvelden, maar dat zou heel goed kunnen. Deze man heeft eigenlijk een perfect lichaam voor zo’n sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great job by the whole team to get the win against a great opponent.

Een bericht gedeeld door Adama Traore Diarra (@adamatrd37) op

Ben je benieuwd naar de workout van één van de beste voetballers van de wereld? Check dan snel de workout van Cristiano Ronaldo.