Het schoonmaken van sieraden bij de juwelier

Sommige juweliers bieden een gratis opfrisbeurt aan wat betreft hun verkochte sieraden, maar de meeste winkels doen dat niet. Dat betekent dat je op jezelf bent aangeroepen als het gaat om het schoonmaken van je juwelen. In de eerste plaats kost dat vaak tijd. In de tweede plaats moet je er veelal prijzige producten voor in huis halen en tot slot weten veel mensen ook niet hoe ze het moeten aanpakken. Allemaal onnodig, zo leert een briljante lifehack ons.

Er is een simpele methode waarmee je je sieraden brandschoon krijgt, zonder dat het veel tijd en geld kost. Sterker nog: je hebt er slechts drie huishoudelijke producten voor nodig, die in totaal niet meer dan 1,85 euro kosten. Op het platform TikTok ging de methode viral en raakten veel mensen in de ban van deze lifehack.

@jessiee_marie Finally get to wear these again 🤍 #cleantok #cleaninghacks #fyp #jewelrycleaning #oddlysatisfying ♬ original sound – Jessie

Hoe kun je je sieraden zelf simpel en goedkoop schoonmaken?

Om te beginnen heb je een bakje en een stukje aluminiumfolie nodig. Daarnaast heb je zuiveringszout en kokend water nodig. Leg de sieraden in het bakje, dat is afgedekt met aluminiumfolie. Bestrooi de sieraden in zoverre met zuiveringszout dat de sieraden ermee bedekt zijn, voordat je het kokende water er overheen gooit. Daarna is het een kwestie van een paar minuten wachten, alvorens je het water kunt afgieten. Vervolgens dien je de juwelen af te spoelen met koud water, om ze daarna op een theedoek te laten uitlekken. Op TikTok zijn mensen laaiend enthousiast over de methode, omdat hij als een trein schijnt te werken. Sommige mensen waren stomverbaasd over de uitkomst van het simpele stappenplan. “Het werkt gewoon écht” is een veelgehoorde reactie op TikTok. Andere mensen, die deze lifehack kennelijk te laat ontdekte, waren teleurgesteld dat ze hun sieraden ooit hadden weggegooid. Probeer dus vooral eerst deze methode voordat je besluit om je sieraden in de prullenbak te gooien.

Lees ook: deze simpele lifehacks maken jouw leven een heel stuk gemakkelijker!