Hoe moet ik zelf een kapsalon maken?

Het is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken en je bent er niet veel langer mee bezig dan een pasta gerecht. Als je zelf een kapsalon gaat maken, is het voordeel dat je hem helemaal kan maken zoals jij wil. Heb je liever geen ui in jouw kapsalon maar wel twee soorten vlees? Dat kan heel gemakkelijk als je het in jouw eigen keuken in elkaar flanst.

Standaard zit er in een kapsalon vlees, friet, kaas, komkommer, sla, tomaat, knoflooksaus en voor de pittige eters onder ons ook sambal. Volg deze stappen om een heerlijke kapsalon thuis neer te zetten.

1. Vind een geschikt bakje voor in de oven

Je kan jouw kapsalon in een ovenschaal maken, wat extra handig is als je met meerdere mensen bent. Zo kan je meer tegelijk maken. Je kan ook een ander soort bakje gebruiken, zo lang het maar in de oven kan.

2. Maak de friet klaar

Je kan frieten maken op de klassieke manier in de frituurpan, maar je kan net zo goed een airfryer of ovenfriet gebruiken. Met deze alternatieven maak je het wel ietsjes gezonder. Je kan ook prima zoete aardappelfrieten gebruiken. Net zo lekker en nét even iets anders.

zelf kapsalon maken

3. Bak het vlees

Je kan dit gerecht met shoarma of gyros maken, maar voor de vegetariërs onder ons is falafel een goed alternatief. Ben je meer een kip eter? Dan is een kipsalon zeker aan te raden. Lekkere malse stukjes kip door jouw eigen gemaakte kapsalon. Het water loopt ons al in de mond.

4. Zelf een kapsalon maken en in elkaar zetten

Leg jouw frites op de bodem van de ovenschaal of het bakje dat je gaat gebruiken. Leg het vlees erop en wat half in ringen gesneden ui, als je daar van houdt. Strooi vervolgens een goede hoeveelheid kaas erover en zet het bakje in de oven. Wacht ongeveer 10 min totdat de kaas zacht is, dan is de kapsalon op zijn lekkerst. Haal vervolgens de kapsalon uit de oven en leg de gesneden tomaat, gesneden komkommer en wat ijsbergsla eroverheen. De knoflooksaus en de sambal maken het af en je kan gaan genieten van jouw zelf gemaakte gerecht. Eet smakelijk!