Het tofste idee voor een vriendendag

Het is altijd een lastige beslissing. Wanneer je een uitje aan het organiseren bent met je vriendengroep of studentenhuis en je moet een keuze maken tussen twee enorm leuke opties.

Natuurlijk is het best saai om met z’n alle te gaan wandelen of om een museum te bezoeken, dus de kans is groot dat jullie allemaal instemmen dat jullie iets actiefs gaan doen. Bijvoorbeeld karten of paintballen. Maar de keuze maken tussen die twee opties is ontzettend lastig. Maar wat nou als we je vertellen dat je het ook kan combineren?

karten

Paintball karten is de tip

Ja, paintball karten. Het is letterlijk wat je erbij zou denken. Je stapt met zijn alle in karts, je trekt een paintball-tenue aan en doet een helm op. Vervolgens krijg je een paintball-pistool in je handen die geladen is met verfballetjes. Eén voor een gaan jullie de baan op. De regels zijn duidelijk en als volgt: je probeert de snelste tijd te halen met karten, maar probeert ondertussen ook je tegenstanders uit te schakelen.

Het leuke van deze twee activiteiten combineren is dat je er ook je eigen draai aan kan geven. Raakt iemand je? Dan krijg je 5 seconden straftijd op je eindtijd. Of word je 10x geraakt? Dan ben je gediskwalificeerd voor de wedstrijd. Je kan het zo leuk maken als dat je zelf wilt.

Helaas nog niet in Nederland

Helaas is deze activiteit nog niet in Nederland te vinden. Waarschijnlijk omdat het ten eerste nog niet mag en ten tweede omdat niemand er nog écht aan heeft gedacht om deze combinatie aan te bieden. Wil je het wel heel graag doen? Natuurlijk kan je altijd navragen bij een kartbaan of dit mogelijk is. Je huurt een set paintball pistolen en je bent klaar voor actie. Eén ding is dan wel zeker: je verrast je vriendengroep wel heel erg.