Mario Kart in Utrecht

Mario Kart in real-life, dat is toch een echte jongensdroom? Vanaf volgend jaar kan je weer driften door de scherpe bochten van de indoor kartbaan. En dat is het wachten meer dan waard, want er zijn niet alleen scherpe bochten te vinden.

Bij Crazy Karts in Utrecht is er namelijk een hele vette baan te vinden met allerlei gekke attributen. Ze hebben de banen tot eind dit jaar gesloten om de ervaring nog vetter te maken. Daarvoor zijn ze bezig met nieuwe karts die de ervaring echt onvergetelijk maken.

mario kart

Gele kruizen en diamanten in Mario Kart

Waar je in Mario Kart de gele sterren moet verzamelen om een extra touch aan je spel te geven. Bij Crazy Karts werkt het nét iets anders. Op de baan zijn namelijk gele kruizen te vinden die een obstakel op je weg naar de finish kunnen vormen. Daarnaast vind je allerlei diamanten die je kan verzamelen. Des te meer diamanten je verzamelt, hoe korter je rondetijd wordt. Elke diamant staat namelijk voor een aftrek van je tijd.

Alhoewel dat extra relaxed is, draait het spel niet om je rondetijd. Het is namelijk belangrijk dat je tijdens je rit extra veel punten verzameld. Punten zijn in het spel namelijk belangrijker dan de snelste tijd.

crazy karts utrecht

Rookmachines en discoverlichting

De karts herkennen tekens op de baan waardoor je sneller of langzamer gaat en zelfs punten kan sparen voor een lange boost. Rijd je bijvoorbeeld over een pijl? Dan krijg je direct een boost van 3 seconden. Rijd je over een kruis, dan remt hij af. De 90 meter lange baan is niet alleen met deze vette herkenningspunten gebouwd, ook vind je een pakhuis vol met rook, licht en geluid. Met al deze extra’s is je bezoek een extreem leuke ervaring.

Vanaf 2021 weer Crazy karten

Vanwege omstandigheden en de zoektocht naar de beste soort karts is de baan dit jaar gesloten. Maar, het goede nieuws is: ergens in 2021 kan je met een compleet nieuwe belevenis een van de vetste activiteiten in Utrecht boeken.

Kan je niet wachten om de Mario Karten? Dan kan je altijd nog de app van het spel op je telefoon downloaden.