Zelf je haren millimeteren (inclusief fade)

Het is dan eindelijk tijd om al dat lange haar van je hoofd af te gaan scheren en een buzz cut te nemen. Om te beginnen pak je een tondeuse erbij en zet je ‘m op stand 1, met de beschermhendel geopend.  Je begint dan gewoon je hele hoofd te scheren. Zorg er wel voor dat je met de tondeuse je hoofd een beetje aanraakt bij elke baan. Heb je het gevoel dat je je hele hoofd hebt gehad? Dan is het tijd voor stap 2: pak de trimmer erbij.

Deze stap is voor de meeste waarschijnlijk de moeilijkste. Kijk recht in de spiegel. Trek aan de rechterkant van je hoofd met de trimmer nu een baan vanaf het puntje van je wenkbrauw door naar achteren, naar het midden van je hoofd. Doe dit ook aan de andere kant. Het onderste gedeelte van je hoofd, kan je met de trimmer volledig scheren. Dan kunnen we door naar stap drie.

Als je dit gedaan hebt, kan je weer je tondeuse erbij pakken. Zet deze nu een half standje korter dan bij stap één, dus op 0,5 met de beschermhendel open. Met deze stand trek je een baan waar het getrimde stuk juist eindigt. Ook deze baan moet volledig rondom je hoofd zijn. Let er wel op dat je deze lijnen zo recht mogelijk zet.

Pak dan de tondeuse weer en zet ‘m op stand 1. Deze keer doe je de beschermhendel dicht. Hiermee ga je over de de lijn van stap drie en het niet getrimde haar. Als je dat hebt gedaan, wil je natuurlijk wel dat je kapsel in elkaar overloopt. Daarvoor pak je de tondeuse op stand 0,5 met een gesloten beschermhendel. Hiermee ga je over de plekken die je wil laten ‘faden‘.

Hierna kan je met een speciale tondeuse voor een skin fade, alles nog helemaal ‘clean’ maken door over het getrimde gedeelte te gaan en de grote lijn naar het stuk met het langere haar, beter over te laten lopen. De uitleg klinkt zo natuurlijk redelijk vaag. Check de YouTube-video hieronder voor de gehele tutorial:

Benieuwd naar tips voor halflang haar? Lees het hier!