Wat is een Buzz Cut Fade?

Een Buzz Cut Fade is eigenlijk precies hoe het klinkt. Het eerste gedeelte van de naam herken je wel en daarvan weet je vast wat het betekent. ‘Buzz Cut’ verwijst naar het geluid van de tondeuse als het haar gelijkmatig van het hoofd wordt geschoren. Veel mannen hebben in het verleden bewezen dat dit kapsel enorm stijlvol kan zijn. Denk aan voetballer David Beckham, acteur Wentworth Miller en artiesten als Justin Timberlake en Drake.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Timberlake (@justintimberlake)

Het ‘fade’-gedeelte van de naam verwijst naar hoe de haren aan de achter- en zijkant van het hoofd worden geschoren. Met behulp van de tondeuse, die op verschillende lengtes ingesteld kan worden, zal er zich een soepele overgang vormen tussen het lange en korte haar. Het lijkt er een beetje op alsof het haar vervaagd is, vandaar de naam ‘fade’.

Er zit dus wel degelijk verschil tussen een normale Buzz Cut en een Buzz Cut Fade, maar waarom is het beter om voor een fade te gaan? Het ziet er interessanter uit en velen zullen het ook mooier vinden. Een Buzz Cut Fade vereist wel iets meer onderhoud, maar het groeit dan ook mooier aan dan een normale Buzz Cut. Bij een normale Buzz Cut is het namelijk zo dat het haar aan de zijkant recht overeind gaat staan wanneer het langer wordt. Dit kan er gek uitzien mocht je het haar weer langer willen laten groeien. Met een fade ziet het haar er ook een stuk moderner uit.

Past dit herenkapsel bij mij?

We snappen dat het best een commitment is om al je haar van je hoofd te scheren. Je wil er natuurlijk zeker van zijn. Om deze zekerheid te krijgen kun je het best kijken naar je gezichtsvorm en levensstijl. Zo zie je of het wel bij je past.

Je kunt kijken of een kapsel bij je past op basis van je gezichtsvorm. Er zijn vijf belangrijke vormen: hart, rond, ovaal, vierkant en rechthoek. Door naar je gezicht te kijken in de spiegel en te kijken naar de omtrek hiervan kun je deze vorm bepalen. Welke van de vijf vormen het beste lijkt, dat is je gezichtsvorm.

buzz cut herenkapsel

Het doel hiervan is om je gezicht in evenwicht te brengen, hoe gek dit ook klinkt. Het doel is om een ovaal gezicht te creƫren. Er zijn een aantal voorbeelden; bij mensen met een rechthoekig gezicht zal een kapsel met wat meer volume aan de zijkanten goed staan. Dit om het gezicht wat meer te verbreden. Terwijl bij mensen met een rond gezicht wat hoogte en scherpe lijnen wordt geadviseerd.

Gelukkig is de vervaging van de Buzz Cut zo onopvallend, dat het in principe bij elke gezichtsvorm past. Door het relatief kort te houden, kan je eigenlijk niet fout gaan. Wel is het een minder geschikt kapsel als jouw haarlijn heel hoog begint of wanneer je flaporen hebt. Met langere kapsels vallen deze minder erg op en met een Buzz Cut laat je alles zien.