De top 5 beste films ooit volgens IMDb

Waarschijnlijk heb je wel eens de onmogelijke vraag gekregen: wat is jouw lievelingsfilm? Er zijn zoveel verschillende films die allemaal weer hun eigen fantastische aspecten hebben dat een vraag als deze bijna niet te beantwoorden is. Gelukkig bestaat er IMDb, een website waar alle films op staan en waar mensen (amateur en professioneel) een review op kunnen achterlaten. Aan de hand van deze reviews heeft IMDb een ranking gemaakt van de top vijf films ooit. En verrassend genoeg staat er maar één film tussen die in deze huidige eeuw gemaakt is.

5. 12 Angry Men

De nummer vijf in de lijst met de beste films ooit gemaakt, is ook meteen de oudste film: 12 Angry Men (1957), ook wel De 12 Gezworenen in het Nederlands. In deze klassieker zijn er twaalf juryleden in een rechtszaak die samen tot een oordeel moeten komen. Er zit echter één sceptisch jurylid tussen die de rest ervan probeert te overtuigen zorgvuldiger naar het bewijs te kijken voordat ze een overhaaste conclusie komen. De film is zelfs drie keer genomineerd geweest voor een Oscar. Niet raar dus dat deze op nummer vijf staat.

beste films ooit imdb

4. The Godfather Part II

Op de vierde plek staat de klassieker The Godfather Part II (1974). In dit tweede deel van The Godfather filmreeks gaat het verhaal verder op de gebeurtenissen uit de eerste film maar is tegelijkertijd ook een zogeheten prequel waarin het leven van vader Vito Corleone centraal staat. Deze film was in totaal 11 keer genomineerd voor een Oscar en heeft er zes gewonnen.

3. The Dark Knight

Op nummer drie staat de enige film uit de 21e eeuw: The Dark Night, uit 2008. Mensen die deze film gezien hebben zal het dan ook niet verbazen dat dit Batman verhaal op nummer drie staat.

beste films ooit top 5 imdb

2. The Godfather

Op nummer twee staat The Godfather, het eerste deel wel niet te verstaan. Marlon Brando schittert als de patriarchale hoofd van de organized crime in New York City en heeft zelfs een Oscar mogen ontvangen voor deze rol.

1. The Shawshank Redemption

De filmkeuze is enorm en dat maakt het toewijzen van de titel ‘beste film ooit’ ook erg lastig. Toch staat er een film op nummer één met maar liefst een score van 9,3 sterren op IMDb: The Shawshank Redemption (1994). In deze film wordt het verhaal geportretteerd van een voorheen succesvolle bankier die in de gevangenis terecht is gekomen voor iets wat hij niet heeft gedaan. De film laat de unieke en gevoelige manier zien waarop hoofdpersonage Andy (Tim Robbins) leert om gaan met zijn nieuwe leven terwijl hij bevriend raakt met medegevangenen. Met name zijn relatie met Red (Morgan Freeman) maakt de film tot het meesterwerk dat het is.

nummer 1 film

Is het dan echt zo dat de klassieke films beter zijn dan de films die recent zijn gemaakt? Wat je er zelf van vindt is natuurlijk verschillend per persoon, maar opvallend is het wel. Ben je benieuwd wat de beste films zijn die je online beschikbaar zijn? Check dan de beste films op Videoland volgens IMDb.