Wat zijn de beste films op Videoland volgens IMDb?

Hieronder vind je een de top 10 beste films op Videoland op basis van cijfers op de website IMDb.

 

1. The Good, the Bad and the Ugly

Op de eerste plek van de beste films op Videoland staat de film The Good, the Bad and the Ugly. Het is een film uit 1966. Tijdens de oorlog in Amerika hebben Blondie (Clint Eastwood) en Tuco (Eli Wallach) een deal gesloten. Blondie levert de gezochte Tuco aan de sheriff uit. Hij strijkt de hoge premie op en redt dan zijn partner op het nippertje van de strop. Het plan slaagt telkens. Wanneer de twee mannen tegen de sadistische gangster Setenza (Lee Van Cleef) aanlopen, wordt de inzet nog groter: samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar, die volgens een zekere Bill Carson verborgen zou zijn op een kerkhof.

De westernfilm krijgt van IMDb een score van 8,8.

 

2. The Green Mile

De film komt uit 1999. Paul Edgecomb werkte als cipier rond de jaren ’30 in een gevangenis. Hij ontwikkelt een bijzondere band met een  gevangene die vastzit voor de verkrachting en moord op twee meisjes, en ter dood veroordeeld is. Paul denkt dat de man over een bovennatuurlijke gave beschikte. Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis.

IMDb geeft The Green Mile een score van een 8,6.

 

3. Cidade de Deus

Cidade de Deus is een sloppenwijk van Rio de Janeiro en één van de gevaarlijkste plekken van de stad. Twee jongens groeien op in de beruchte wijk. In hun poging te ontsnappen uit de armoede slaan ze ieder een andere weg in. Eén begint drugs te dealen en de ander wordt fotograaf. Zo kiezen ze ieder hun eigen pad.

Cidade de Deus, wat City of God betekent, krijgt van IMDb een score van een 8,6.

 

4. Whiplash

Andrew Neiman is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan het prestigieuze Shaffer Conservatory in New York. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terechtkomt.

Deze dramafilm krijgt een 8,5 volgens IMDb.

 

5. Django Unchained

Op plek 5 van de beste films op Videoland staat de film Django Unchained. Dit is een westernfilm wat gaat over een voormalige slaaf en een Duitse premiejager. Zij bundelen hun krachten in het wilde westen. Samen gaan ze op zoek naar de meest gezochte criminelen en de vrouw van de slaaf. Django Unchained speelt zich af in het Zuiden van Amerika, twee jaar voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Django Unchained krijgt volgens IMDb een 8,4.

 

6. Das Leben der Anderen

In het Oost-Duitsland van de jaren ’80 heeft Stasi-officier Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) toezicht gekregen op de toneelschrijver Georg Dreymann (Sebastian Koch). Tijdens het schaduwen van Dreymann en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland, wordt Wiesler geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van het vrije denken. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe meer hij beseft dat de Stasi ook zijn eigen leven beperkt.

IMDb geeft Das Leben der Anderen een 8,4.

 

7. Inglourious Basterds

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) getuige van de brute moord op haar familie. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi’s. De groep die bij de vijand bekend staat als ‘The Basterds’, moet angst zaaien door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

Deze oorlogsfilm krijgt volgens IMDb een score van een 8,3.

 

8. The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort. Het gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven. Ook werd zijn leven gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.

The Wolf of Wall Street heeft een score van 8,2 volgens IMDb.

 

9. Der Untergang

Der Untergang gaat over het einde van de oorlog die nadert. Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtloze situatie.

Der Untergang heeft een score van een 8,2 volgens IMDb.

 

10. Raging Bull

De laatste van de top 10 beste films op Videoland is Raging Bull. Deze film komt uit 1980 en gaat over Jake LaMotta (Robert De Niro). Hij is een ambitieuze bokser die zich vol ambitie een weg timmert naar de top van de middengewichten. Maar zijn zegetocht verloopt niet vlekkeloos. Naarmate de druk toeneemt worden de waanbeelden en woede-uitbarstingen van La Motta groter. Zijn obsessieve jaloezie zorgt ervoor dat de relatie met zijn broer (Joe Pesci) en zijn huwelijk met Vickie (Cathy Moriarty) vroegtijdig eindigen. Langzaam maar zeker zorgt La Motta voor zijn eigen ondergang.

De sportdrama Raging Bull krijgt van IMDb een score van 8,2.

 

Benieuwd naar het andere aanbod van Videoland? Bekijk de beste series op Videoland volgens IMDb.