De Charizard Pokémonkaart is duurder dan een Lamborghini

Het gaat om een kaart uit het jaar 1999: de eerste speciale holografische kaart van Charizard. Een ontzettend zeldzame kaart waarvan er slechts 3000 stuks gedrukt zijn. Maar er is nog een reden waarom deze kaart zo zeldzaam is. De kaart is namelijk door veilingsite PWCC Market Place bestempeld met een keuringswaarde van 10. Er verkeren zich maar slechts 121 kaarten op de wereld in deze perfecte staat. Dit bleek dan ook een succesvolle combinatie te zijn, kijkend naar de uiteindelijk veilingsprijs.

Volgens veilingsite PWCC Market Place is er in de geschiedenis nog nooit eerder zo’n hoog bedrag betaald voor een holografische kaart van Charizard. Volgens verzamelaars is deze vuur-Pokémon binnen de Pokémoncommunity erg geliefd en overtreft de vraag naar deze kaart het aanbod. Vandaar de hoge prijs.

Charizard Pokémon kaart

Is dit de zeldzaamste Pokémonkaart ter wereld?

De ontzettend zeldzame holografische kaart van Charizard is met een prijskaartje van maar liefst 397.000 euro natuurlijk krankzinnig duur, maar is verre van de duurste Pokémonkaart. Deze titel behoort namelijk tot een kaart uit 1998: de Japanse promo Pikachu-kaart waarvan er maar 39 exemplaren gedrukt zijn. Dat is zonder enige twijfel de zeldzaamste Pokémonkaart ter wereld. Van de 39 zijn er maar 10 getaxeerd. De prijs van deze kaart? Zeker 4 miljoen dollar. Insane!

Pokémonkaarten nog steeds razend populair

Pokémonkaarten zijn nog steeds ontzettend populair, mede door de prijs van sommige zeldzame kaarten. Maar ook door de bekendheid van de Japanse serie. Criminelen weten ook hoe ontzettend gewild de kaarten zijn en de laatste jaren zijn er dan ook heel wat overvallen gepleegd op speelgoedwinkels die de kaarten verkopen. Zo is ook Enzo Knol slachtoffer geworden van diefstal met betrekking tot Pokémonkaarten. Een jaar geleden werd er ingebroken in de camper van Enzo Knol en zijn er onder meer hele unieke kaarten van hem gestolen.