De auto van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo rijdt rond in zijn heerlijke McLaren Senna. Het is een bijzondere auto, want er zijn er slechts 500 van gemaakt. De auto is vernoemd naar de succesvolle Formule 1 coureur, Ayrton Senna, die in 1994 verongelukte op het circuit van San Marino. Engineers van McLaren zeggen dat dit een van de meest performance gedreven auto’s is waar ze aan hebben gewerkt.

Ondanks dat deze auto wel straat legaal is, zou je het kunnen zien als een race wagen omdat hij heel snel reageert op de handelingen van een bestuurder. Dat lijkt ons ook wel zo handig bij een wagen van dit kaliber.

 

McLaren Senna

De exclusieve bak wordt aan gedreven door een 4.0 liter V8. Daarnaast beschikt hij ook over flink wat vermogen, namelijk 800 pk en ook 800 nm. Hij trekt dan ook waanzinnig snel op. De auto zit in 2.8 seconden op de 100 km/uur en kan een topsnelheid halen van wel 335 kilometer per uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

De bizarre prijs van de wagen van Cristiano Ronaldo

Naast dat deze auto over waanzinnige specs beschikt, is het prijskaartje ook waanzinnig. Wanneer je denkt dat bijvoorbeeld een Austin Martin van rond de € 150.000 veel is, dan sla je van dit bedrag achterover. Hij kost namelijk 852.000 euro. Een behoorlijk bedrag. Weinig mensen die dit kunnen aftikken voor een auto, dat is een ding dat zeker is. Er zijn in totaal maar 500 stuks gemaakt, dus aan exclusiviteit is wederom geen gebrek. Of Ronaldo hem daarna nog met winst kan verkopen, dat lijkt ons sterk, maar met zijn vermogen is dat voor hem ook helemaal niet aan de orde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)