Het vermogen van Cristiano Ronaldo

De 35-jarige Cristiano Ronaldo heeft het maar goed voor elkaar. Hij was na negen jaar Real Madrid toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft hij gevonden bij Juventus dat hem voor honderd miljoen euro overnam. Dat hij daar ook een dik salaris krijgt, is ook niets nieuws. Maar dat Cristiano Ronaldo de aller rijkste voetballer aller tijden is, wist je misschien nog niet. Het is natuurlijk ook niet gek wanneer je een van de bekendste voetballer ooit bent. Ook nog eens een flinke achterban aan fans op Instagram en je zit gebakken.

cristiano

Dit verdient Cristiano Ronaldo bij Juventus

Voor het voetballen bij Juventus verdient Cristiano Ronaldo een lekker zakcentje: maar liefst 30 miljoen euro per jaar. Daarmee blijft hij wat betreft salaris wel nog achter Neymar, die naar verluidt circa 580.000 euro per week ontvangt. Natuurlijk is voetballen niet de enige inkomstenbron van Ronaldo. Zo heeft hij 241 miljoen volgers, waardoor hij flink wat geld weet te vangen voor een sponsordeal op Instagram. Toch is het niet alleen maar nemen. De voetballer heeft namelijk ook wel eens geld moeten inleveren, bijvoorbeeld toen hij belastingfraude had gepleegd en daardoor een flinke boete moest betalen en een celstraf moest uitzitten. Ondanks deze slippertjes is het vermogen van de voetballer alsnog bizar hoog.

Volgens de Telegraaf zal Cristiano Ronaldo dit jaar een bizar hoog bedrag bereiken als het gaat om zijn vermogen: “Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bereikt het vermogen van de Portugees waarschijnlijk dit kalenderjaar nog de duizelingwekkende grens van één miljard dollar.” Bizar!

cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo, rijkste voetballer ter wereld

Mocht hij dit halen, dan zou Ronaldo de rijkste voetballer aller tijden worden. Een enorme mijlpaal voor de voetballer zelf, maar ook voor de voetbalwereld. Overigens, niet alleen in de voetbalwereld, maar sowieso is dat nog maar twee keer gebeurd in de sportwereld: alleen de bokser Floyd Mayweather en golfer Tiger Woods konden zeggen dat ze miljardair waren.