Wil ze geen serieuze relatie?

Het interpreteren van de lichaamstaal van een vrouw is een kunst op zich. Daar waar vrouwen ons mannen bijna feilloos aanvoelen, daar laten wij met regelmaat steken vallen. Gelukkig weten we door ervaring nu wel waar we op moeten letten zodat jij er voordeel mee kunt doen.

 

1. Playing ‘hard to get’

Het is het aloude spel van uitdagen en niet toe willen geven. Een vrouw die van dergelijke technieken gebruik maakt doet dit eigenlijk met slechts één doel: plezier hebben. Het enige wat ze ermee bereikt is dat jij gaat laat twijfelen. Overkomt je dit, laat het dan gaan. In veel gevallen leidt daten met een vrouw die graag hard to get speelt tot niks constructiefs en kun je beter je pijlen richten om de dame die jou wel interessant vindt.

2. Haar intimi kennen jou niet

Natuurlijk is er niks mis mee als zij jullie relatie nog even voor zich wil houden. Als echter al een paar maanden aan het daten bent, dan wordt het toch wel tijd dat ze jou aan haar vrienden en ouder voorstelt. Doet ze dat niet of verzint ze zelfs excuses om je niet mee te nemen naar een feest, dan is het duidelijk dat ze jou verborgen wil houden. In dat geval is het gezond om achterdochtig te zijn. Dat ze de relatie dus niet serieus nemen is in dat geval wel erg duidelijk.

geen serieuze relatie

3. Onverklaarbaar gedrag

De leukste eigenschap van mensen is dat we van regelmaat houden. Dat zorgt niet alleen voor een stabiliteit, het helpt ook om in te schatten wat je kunt verwachten. Is je partner echter extreem wisselvallig qua karakter of gedragingen, dan kun je ervan uitgaan dat dit een bewuste keuze is. Er is zonder meer een reden om dit gedrag te vertonen: ze willen niet dat je hun gedrag kan analyseren. Het is duidelijk dat de dame in dit geval geen serieuze bedoelingen heeft en je bent dan ook geen prioriteit in hun leven. Alhoewel het lastig is om hier echt de vinger op te leggen, kun je het wel makkelijk herkennen:

 • ze vertellen het een, maar doen vervolgens iets heel anders
 • ze vinden je te nieuwsgierig terwijl je enkel belangstelling toont
 • ze vertellen in vage termen hoe hun dag is geweest en wie ze hebben ontmoet
 • annuleren je plannen vrij abrupt en vaak op een onpersoonlijke manier

4. Ze is vooral op zichzelf gericht

In een goede relatie sta je voor elkaar klaar. Is er iets aan de hand, dan moet je zijn minst kunnen rekenen op de steun van de ander. Daarbij gaat het niet alleen om het ontbreken van praktische steun, ook in emotionele zin hoef je dan niet op haar te rekenen. Alhoewel het een ongemakkelijke boodschap is, je doet jezelf een groot plezier door geen aandacht meer aan haar te schenken.

5. Diepgang ontbreekt

Een goede communicatie is essentieel om een echte relatie op te bouwen. Als het enkel beperkt blijft tot oppervlakkigheden en er verder geen echte zinvolle gesprekken plaatsvinden, dan is dat al een duidelijk teken dat ze geen serieuze relatie ziet zitten. Natuurlijk kan ze verlegen zijn, of communicatief minder goed onderlegd zijn, het is en mag niet een reden zijn voor oppervlakkige gesprekken. Mis je dus die diepgang in de gesprekken, dan kun je ervan uitgaan dat ook de gevoelens weinig inhoud hebben.

geen serieuze relatie wil (1)

Dit valt ook op wanneer ze geen serieuze relatie wil

Hoewel bovenstaande zaken mogelijk herkenbaar zijn, wil het niet zeggen dat je er direct conclusies aan moet verbinden. Is het lastig om haar echt te duiden, let dan op de volgende punten zodat je wel duidelijkheid krijgt over je situatie:

 • Hoe vervelend het ook is, vaak blijkt het dat jullie relatie voor haar geen prioriteit heeft.
 • De plannen die ze maakt, zijn vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat zij het naar haar zin heeft. Jouw inbreng is letterlijk ondergeschikt.
 • Gesprekken over de (nabije) toekomst komen zelden tot nooit voor.
 • In veel gevallen irriteert ze zich snel aan jouw gedrag of uitspraken
 • Ze is niet geïnteresseerd in jouw verhaal, verleden, doelen en dromen.
 • De ‘relatie’ is voornamelijk gebaseerd op intimiteit
 • Ze nemen zelden initiatief en laten dus veel aan jou over. Zelfs als een voorstel haar niet bevalt, komt ze niet met een alternatief.