Geen relatie, maar wel contact houden?

Dat veel mensen het lastig vinden om zich goed te kunnen bewegen in het complexe landschap van relaties, is ook eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren: vind dan maar eens iemand die er precies zo over denkt als jij. Natuurlijk is dit goed mogelijk, maar het brengt toch wel een uitdaging met zich mee. Soms kan het ook voorkomen dat je partner tijdens het daten, of zelfs in een relatie, tot de conclusie komt dat ze zich liever niet wil binden. Dat is mooi pech en zorgt natuurlijk voor de nodige ellende. Toch kan het nog weleens voorkomen dat je partner vervolgens contact met je blijft zoeken. Wat moet je dan doen?

1. Wees duidelijk

Als je partner aangeeft zich niet te willen binden, is het essentieel om duidelijk te zijn over jouw verwachtingen en behoeften. Laat haar weten dat je op zoek bent naar een serieuze relatie en niet wilt blijven hangen in een situatie zonder toekomst. Een goede eerste stap voor jou is dus om dit zo open en eerlijk mogelijk te communiceren. Als je dit al meerdere keren hebt gezegd, maar ze toch steeds contact zoekt, vraag haar dan ook om haar standpunt helder te maken. Als zij zich niet wil binden, waarom blijft ze dan toch bij jou aankloppen? Duidelijkheid voorkomt misverstanden en helpt je beide op één lijn te komen.

2. Laat je niet voor de gek houden

Dat ze zich niet wil binden, maar jou vervolgens ook niet met rust laat, geeft behoorlijk dubbelzinnige signalen af waardoor het voor jou ook verwarrend is. Het is hierin belangrijk dat je niet over je laat heen lopen. Je bent meer dan die handige contact die ze steeds weer kan lastig vallen als ze zich verveelt. Als er geen overeenstemming is tussen wat ze zegt en doet, is het belangrijk om kritisch te zijn en eventueel afstand te nemen. Vertrouw op je intuïtie en laat je niet verwarren door tegenstrijdige signalen.

3. Neem het heft in eigen handen

Blijft ze toch maar contact zoeken? Dan moet je misschien toch het heft maar in eigen handen nemen. Er lijkt dan niks anders op te zitten dan haar op allerlei sociale media te blokkeren. Blijkbaar vindt ze het prima om jou eerst verdriet te doen en vervolgens jouw grenzen niet te respecteren. Wil je echt zo behandeld worden? Als het antwoord nee is, moet je boven de situatie gaan staan. Natuurlijk is dit eigenlijk niet wat je wil, maar je moet jezelf ook een beetje in bescherming nemen. Als zij niet waardeert wat je te bieden hebt, is het beter zonder haar verder te gaan. Ga voor iemand die jouw inzet en verlangens serieus neemt. Het leven is te kort om compromissen te sluiten. Neem de controle terug en kies voor je eigen geluk.

Lees ook: Relatieadvies: 10 tips voor mannen met relatieproblemen