Welke nieuwe auto’s dalen niet veel in waarde?

Hoewel iedere nieuwe auto altijd wel in waarde daalt zodra je er een tijd in rijdt, zijn de afschrijvingen van de onderstaande tien auto’s relatief het laagst.  Onthoud dit lijstje dus goed, want wanneer je ooit een nieuwe auto gaat kopen kan het erg handig zijn een van deze auto’s uit te kiezen, omdat je dan niet zoveel geld ‘verliest’.

 

10. Toyota Prius Active 1.8 VVTI

Op nummer 10 in deze lijst staat de Prius Active 1.8 VVTI. De auto is in Nederland niet echt populair, maar voornamelijk in de Verenigde Staten is de auto een razend succes. Je kunt daar bijna geen kilometer rijden zonder dat je er een tegenkomt.

Een van de redenen hiervoor zou zomaar eens kunnen zijn dat de auto relatief zijn waarde bijna niet verliest. Na 3 jaar is de auto namelijk nog ongeveer 62,9% van zijn originele waarde waard.

9. Toyota RAV4 2.5 VVTI Hybrid 2WD

De auto die op nummer 9 staat in de lijst van de auto’s die het minste zijn waarde verliezen, is de Toyota RAV4 2.5 VVTI Hybridg 2WD. Nieuw kun je deze auto kopen voor een bedrag van € 35.510, maar het goede nieuws is: de auto behoudt zijn waarde dus heel goed.

Na 3 jaar is de auto namelijk nog 63% van zijn originele waarde waard. Dat betekent dat deze nog ongeveer € 21.000 waard is. Prima. 

8. Porsche Macan 2.0 T

Ook de Porsche Macan 2.0 T behoudt zijn waarde erg goed en dat zou je misschien niet verwachten. Je zou dit misschien niet denken, omdat sportwagens hun waarde over het algemeen niet zo goed behouden. Toch staan er in dit lijstje verschillende sportauto’s. 

auto's die waardevast zijn weinig afschrijven

De Porsche kost nieuw ruim € 100.000. Hij bezit na 3 jaar nog ongeveer 63,9% waard en de rekensom is dus best eenvoudig te maken.

7. Alpine A 110 Pure

Op plek nummer 7 staat de Alpine 110 Pure. Dit is een auto die je misschien niet zo bekend voorkomt. Dit is niet gek, want in Nederland rijden ze nagenoeg niet. Jammer, want het is best een goede investering. Na 3 jaar na de aankoop is de auto namelijk nog steeds 64,1% van zijn originele waarde waard.

6. Audi Q8 S Line 55 TFSI Quattro

De Audi Q8 S Line 55 TFSI Quattro is de nummer 6 op de lijst. De auto is best populair in Nederland en dat is niet zonder reden. De auto is na 3 jaar nog 64,4% van zijn originele waarde waard. Erg indrukwekkend.

5. Porsche 718 Cayman GTS 2.55

Er staat nog een Porsche in de lijst! Namelijk de Porsche 718 Cayman GTS 2.55. Een kleine spoiler: dit is zelfs nog niet de laatste Porsche in het lijstje. De 718 Cayman bevat na 3 jaar nog steeds 64,5% van zijn originele waarde.

4. Porsche Panamera Sport Turismo 4E-Hybrid

Zoals we net al aangaven staat er nog een Porsche in het lijstje. Nogmaals een spoiler: ook dit is niet de laatste. Het wordt al duidelijk dat Porsche’s hun waarde goed behouden. Na 3 jaar is de Porsche Panamera Sport Turismo 4E-Hybrid nog altijd 64,9% van zijn originele waarde waard.

welke auto daalt weinig in waarde

3. Audi e-Tron 55 Quattro

De Audi e-Tron 55 Quattro is wel de laatste Audi in het lijstje. Het is een prachtige auto, die binnen korte tijd enorm veel populariteit heeft opgebouwd. Na 3 jaar bezit de auto nog maar liefst 65,1% van zijn originele waarde.

2. Porsche Cayenne E-Hybrid

Nu, eindelijk, wel de laatste Porsche in het lijstje, namelijk de Porsche Cayenne E-Hybrid. Het is een prachtige auto, maar hij is ook duur. De auto kost nieuw namelijk iets meer dan € 100.000. Na 3 jaar bezit de auto nog ongeveer 65,2% van de originele waarde.

1. Range Rover Evoque R-Dynamic P250

Nummer 1 op de lijst: de Range Rover Evoque R-Dynamic P250. Het is een fantastische auto, die nieuw ongeveer € 55.000 kost. 3 jaar later kun je de auto voor nog ongeveer 70,1% van deze waarde verkopen. Dit klinkt misschien alsnog als een flinke waardedaling. Maar besef dat een Jaguar XJ Luxury LWB 3.0 V6 Diesel na drie jaar nog maar 28,7% waard is van de nieuwprijs.

Wil je liever een occasion kopen? Check dan vooral welke tweedehands auto’s de grootste miskopen zijn.