Het rijbewijs halen is voor heel veel mensen nog een flinke uitdaging. Er ligt een flinke druk op je tijdens het examen én je mag absoluut geen cruciale fout maken.

Het in één keer halen van je rijbewijs gaat niet heel gemakkelijk. Ten eerste is het belangrijk dat je genoeg rijlessen hebt gehad en dat je de theorie uit je hoofd kent. Daarnaast moet je niet té angstig zijn tijdens het rijden. Zelfvertrouwen is écht belangrijk tijdens de rit. Maar wat als je toch zakt? Of zelfs voor de 157ste keer zakt voor je rijexamen?

Man gaat voor 157ste keer op rijexamen

Het kan altijd erger, want één keer zakken is eigenlijk wel een beetje de standaard geworden bij de Nederlandse examenkandidaten. Maar je kan het natuurlijk écht bont maken. Zo maakte een man van 42-jaar een ware hel mee: hij ging voor de 157ste keer op rijexamen en wist zélfs voor het zoveelste examen te zakken.

zakken voor rijexamen

Het gaat bij de man overigens over het theorie-examen. Maar leert hij dan niet, horen we je denken? Waarschijnlijk wel, maar het lukt hem simpelweg niet. Jong geleerd is oud gedaan, was hij maar iets eerder begonnen.

Meer mensen zakken voor hun examen

De man komt uit Engeland en daar liggen de kosten voor een theorie-examen een stuk lager: 25 euro per keer. Misschien lukt het wel meer mensen daardoor ook niet. In Engeland zijn er namelijk een hoop mensen die er lang over doen. Zo komt in de lijst van slechtste examenkandidaat op nummer 2 een 34 jarige vrouw die 117 keer heeft geprobeerd en nummer 3 nog een vrouw met 94 pogingen achter de rug.

Overigens zijn ze in Engeland iets beter in het praktijkexamen: de slechtste chauffeur was een man die het examen bij de 43e poging behaalde, gevolgd door een vrouw met 41 keer op haar kerfstok.