YouTuber steekt Mercedes in brand

De 26-jarige YouTuber Mikhail Litvin is een ware hit op het platform geworden. Op zijn kanaal doet hij de meest bizarre dingen en dat wordt door een kleine vijf miljoen kijkers gevolgd. Maar ditmaal zoekt hij écht het randje op: hij steekt een peperdure Mercedes in de fik.

Naar eigen zeggen doet hij dat omdat hij ontevreden is over de manier waarop de Mercedes-dealer met de auto is omgegaan. Zo had hij regelmatig last van problemen met de auto en deed de dealer daar niks aan. Hij zou zijn auto al vijf keer naar de dealer hebben gebracht, maar telkens zou de dealer excuses hebben gevonden om het voertuig niet te repareren of zijn auto een paar weken te laten staan ​​zonder er iets aan te doen. Voor de YouTuber genoeg reden om hem in de fik te steken.

Mercedes AMG GT 63S

In de video is te zien hoe hij de auto een weiland oprijdt, de auto overgiet met benzine en hem vervolgens in brand steekt. Het gaat hierbij niet om zomaar een Mercedes, maar om een Mercedes AMG GT 63S 4-deurs coupé. De auto heeft (of eigenlijk, had) een kracht van 639 PK en had een V8-motor. De topsnelheid is 315 km/h en het model trekt op van 0 naar 100 in 3.2 seconden. Tóch was de YouTuber dus ontevreden over de bolide. Het hem dan aan ons gegeven, zou je zeggen. Nou ja: uiteindelijk heeft hij toch flink wat aandacht kunnen trekken, dus je zou kunnen zeggen dat het ook een hele goede publiciteitsstunt was.

Meer dan 10 miljoen views

De teller van de Youtube video staat momenteel op ruim 11 miljoen views en heeft ruim 1 miljoen likes behaald. Maar ruim 48.000 mensen vonden de video niet leuk, natuurlijk niet heel gek wanneer er in de video een Mercedes van minimaal €228.225 in de fik wordt gestoken. Dan hebben we kosten van het wrappen en tunen er nog niet bijgerekend.