Niewe serie over Assassin’s Creed in de maak

Assassin’s Creed kwam voor het eerste uit 2007. Inmiddels zijn er vele games en uitbreidingen uitgebracht die op het origineel volgde. Je zou haast kunnen zeggen dat het niet meer gewoon een spel is, maar een hele franchise. Zo zijn er ook al films en stripboeken uitgebracht rondom het concept. Nu volgt er dus ook een serie.

Netflix maakte dit bekend via hun Twitter kanaal. Het typerende Assassin’s Creed-logo werd daar gecombineerd met de N van Netflix. The best of both worlds, dus.

Sluipmoordenaars vechten in het geheim tegen de Tempeliers

Ben jij totaal geen gamer, maar wel altijd in voor een nieuwe Netflix serie? Dan is het goed om te weten waar de serie over zal gaan. In de Assassin’s Creed spellen spelen spelers sluipmoordenaars in bepalende periodes uit de geschiedenis. Door in het geheim te opereren proberen de sluipmoordenaars zo hun grote tegenstanders (de Tempeliers) uit te schakelen en de vrede te waarborgen.

assasin's creed serie nieuw op Netflix

Meer games geadapteerd in Netflix series

Eerder kwam Netflix ook al uit met The Witcher. Deze succesvolle serie, met onder andere Henry Cavill en de bloedmooie Freya Allan, bleek een gigantisch succes. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een tweede seizoen van de serie. Netflix lijkt met de samenwerking met Ubisoft (het bedrijf achter de Assassin’s Creed-spellen) dan ook een nieuwe weg in te slaan. Het is de vraag welke computerspellen er nog meer worden omgetoverd tot Netflix-series.

Games en film over Assassin’s Creed

Voorlopig is het nog onduidelijk wie er in de serie te zien zullen zijn en welke producenten en crewleden er aan het project verbonden zijn. Voorlopig moeten we het dus houden bij het spelen van de games. Ook werd er eerder al een film gemaakt over de spelreeks. Deze actiefilm kreeg een IMDb-score van een 5.7 en zag Michael Fassbender in de hoofdrol. De meningen waren nogal sterk verdeeld over de adaptatie. Nu maar hopen dat de serie het beter gaat doen.