Hoe kan je YouTube video’s downloaden?

Er zijn meerdere manieren om video’s van YouTube te plukken. Houd er echter rekening mee dat het downloaden van video’s van de reguliere, gratis versie van YouTube in strijd is met de servicevoorwaarden van de site. Dus kom niet bij ons aankloppen mocht je problemen krijgen. Mede dankzij deze reden kan je ook op een tal van dubieuze sites stuiten. Om je daar van te behouden tonen we hieronder een aantal mogelijkheden.

4K-video downloader

Deze optie is voor de doorgewinterde YouTube-downloader. Wanneer je de 4K Video Downloader-app hebt gedownload krijg je niet alleen de video tot je beschikking. Je kan ook in één klap volledige afspeellijsten en kanalen van YouTube opslaan, je kunt de video’s automatisch laten downloaden om die vervolgens op te slaan – hieronder vallen ook 360° video’s én 3D-video’s. Het downloaden van video’s is eenvoudig en bestaat uit het kopiëren van de YouTube-video-URL en deze in de 4K Video Downloader-app te plakken. Dat riedeltje werkt hetzelfde voor video’s van onder andere Facebook en Vimeo. Het mooie is dat het helemaal gratis is, maar in ruil daarvoor krijg je wel een krampachtige vinger door al die advertenties weg te klikken. Om dat te vermijden, kun je de premium-versie aanschaffen, die je eenmalige 15 euro kost.

YouTube downloaden

Online diensten

Het probleem met online services die het downloaden van video’s beloven, is dat ze lang niet altijd gebruiksvriendelijk zijn. Wat nog belangrijker is: door deze sites te bezoeken, stel je je computer mogelijk bloot aan adware en malware, dus zorgt dat je op je hoede bent en niet over klakkeloos op gaat rond surfen. Maar er zijn wel een aantal services die al een tijdje meegaan en betrouwbaar lijken. Flvto.bez of U2Convert. Het is daar een kwestie van YouTube linkje plakken en huppakee. Maar ook daar is de nodige spam aanwezig, dus let een beetje op.

YouTube Premium is veilig

De beste optie. Eén van de voordelen van een Premium-abonnement is dat je video’s kunt downloaden voor offline weergave op YouTube zelf. Een ander, zeer belangrijk voordeel is dat je op deze manier de servicevoorwaarden van YouTube op geen enkele manier kan schenden. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn en dan is het dan ook. Zoals met alles gaat Premium je wel geld kosten. Voor 11.99 euro per maand kan je onbeperkt video’s downloaden. Of maak gebruik van de gratis proefperiode van één maand, de video’s gaan er wel direct vanaf wanneer je abonnent stopt. Dit is een zeer goede optie voor je smartphone.