Iedereen die is opgegroeid in een eenoudergezin, zal je vertellen dat ze op enig moment het gemis ervaarden van die ene andere ouder. In dat geval is het zinvol om even te luisteren naar een ervaringsdeskundige: Rob Kenney. Voor hem was het gemis van zijn vader de reden om een eigen YouTube-kanaal te beginnen. Geen saaie filmpjes over bokswedstrijden, mooie vrouwen of snelle en onbetaalbare auto’s. Wat Rob deed was net even anders. Hij geeft op zijn kanaal basisadviezen en levenslessen voor kinderen in die on een vergelijkbare situatie zitten.

Opgroeien zonder vader als inspiratie voor YouTube

Rob is woonachtig in Bellevue, in de staat Washington. Hij heeft zelf ervaren wat het is om zonder vader op te groeien. Om te voorkomen dat andere kinderen een vergelijkbare ervaring moeten opdoen, heeft Rob een YouTube-kanaal opgezet. Hiermee probeert hij om kinderen de ondersteuning te bieden die hij zelf heeft moeten missen. Dat kan de ene keer het delen van advies zijn of het geven van tips om bepaalde situaties anders aan te pakken.

Dad, how do I?

Op zijn YouTube-kanaal, getiteld ‘Dad, how do I?’, heeft Rob video’s geplaatst over alledaagse onderwerpen. Alles komt aanbod, van het strikken van een das tot het ontstoppen van gootstenen en het strijken van overhemden. Rob vertelde over zijn eigen jeugd in een interview met Shattered en vertelde hoe het gebrek aan een vader hem heeft geraakt. “Tegen de tijd dat ik 10, 11, 12 werd, kon je zeker zien dat er een bepaalde mate van disfunctionaliteit aanwezig was”. Check zijn YouTube-kanaal als je dus in hetzelfde schuitje zit en goedbedoelde adviezen kunt gebruiken.