Yellowstone is een van de beste western series volgens IMDb

Mocht je de serie Yellowstone over de familie Dutton nog niet hebben gezien, ga het dan gerust bekijken. Slechts zelden krijgt een western zoveel aandacht, terecht overigens. De familie met John Dutton als het onbetwiste hoofd van de familie, bezit de grootste ranch van de Verenigde Staten. Samen met de overige familieleden probeert hij hier een goed bestaan op te bouwen, maar niet iedereen gunt hem een vredig bestaan.

 

De ranch van de Duttons ligt vaak onder vuur van andere belanghebbenden zoals projectontwikkelaars. Daarnaast ligt het dichtbij de indianenreservaten en worden er plannen gemaakt voor het gebied. Zoals het oprichten van een van de grootste natuurparken van de VS, Yellowstone National Park. Kortom, alle ingrediënten voor een spannende dramaserie zijn aanwezig. Voor de Duttons zijn alle ontwikkelingen genoeg reden om er alles voor over te hebben hun zorgvuldig opgebouwde positie te behouden.

yellowstone serie

Alhoewel de serie veel geschiedkundige situaties toont, is dat niet altijd historisch correct. Uiteindelijk is dat geen punt, het is immers geen documentaire over het Wilde Westen. Desondanks is de serie toch in staat om je een aardig beeld te geven van de uitdagingen van die tijd. Aan de andere kant heeft Yellowstone veel weg van andere series als de Sopranos, de Pearsons, de Bordelons en de Gallaghers waar ook hele families met hun drama’s centraal staan. Dat geldt ook voor Yellowstone. Het ene familiedrama is net weggeëbd of het volgende drama kondigt zich al aan. Daar is op zich weinig mis mee, bovendien is het een genot om te kijken naar Kevin Costner in zijn rol van John Dutton, een emotioneel gehandicapte patriarch familias.

Een spin-off is een feit en seizoen 5 komt eraan

Van de serie zijn er nu in totaal vier seizoenen beschikbaar en het vijfde seizoen komt er ook al aan, ook al is dit nog niet officieel bevestigd. Op IMDb krijgt Yellowstone een 8.8 van de critici.

Mocht je overigens na het zien van de eerste 4 seizoenen geen genoeg krijgen van de familie Dutton, check dan ook gelijk even 1883. Dat is de spin-off van de serie zodat je precies weet wat er aan vooraf ging.

Zie hieronder de trailer van de serie Yellowstone: